zeremi_tulalan_francuskaTulalan napao bivše reprezentativce i savez

 

Fudbaler Olimpika iz Liona Žeremi Tulalan napao je danas članove francuske reprezentacije koja je 1998. godine osvojila Svetsko prvenstvo zato što stalno kritikuju sadašnju postavu nacionalnog tima.

Tulalan je rekao da Francuska trenutno igra u lošoj formi, ali da igračima „idu na živce“ stalni negativni komentari bivših šampiona.

-Očigledno je da nismo dobri. Ne navodimo ljude na maštanje, ali Francuska se uvek mučila u kvalifikacijama – rekao je vezni igrač Liona.

Francuska je u kvalifikacionoj grupi završila na drugom mestu, iza Srbije, a na turnir u Južnoj Africi plasirala se posle baraža sa Irskom, u kojoj je Tijeri Anri rukom igrao pre nego što je namestio Vilijamu Galasu pobednički gol.

Povezana vest:  Vojvodina u četvrtfinalu Kupa Srbije

Francuska je 1998. godine je osvojila Svetsko prvenstvo, a 2000. evropsko. U timu su tada igrali, između ostalih, Zinedin Zidan, Loran Blan i Lilijan Tiram.

Tulalan je 31 put igrao za Francusku od 2006. godine, kada je debitovao kod selektora Remona Domeneka, i verovatno će biti deo tima na Mundijalu u Južnoj Africi, koji se održava od 11. juna do 11. jula.

Povezana vest:  Savić: Ovo dugo generacijama pre naše nije pošlo za rukom

Tulalan je rekao da igrači i dalje veruju u Domeneka, uprkos opštoj neverici u selektora.

-Ne zaslužuje ovo. Cenim ga kao čoveka i sviđa mi se kao trener. Ova atmosfera ga verovatno nervira – rekao je igrač.

Tulalan je napao i Fudbalski savez Francuske (FFF) zato što je za protivnika u prijateljskom meču izabrala evropskog prvaka Španiju, koja je ovog meseca pobedila na stadionu Francuska sa 2:0.

Španija je bila dominantan tim i odnela je prvu pobedu u Francuskoj u poslednje 42 godine.

-Nije bilo goreg izbora da nam ubije samopouzdanje. Savez se povija kako vetar duva i ne radi ništa da nam pomogne. Nikad se nisam osećao tako poniženo i bespomoćno nego u utakmicama protiv Španije i prošle sezone protiv Barselone (u Ligi šampiona sa Lionom) – rekao je Tulalan.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica šestog kola i tabela

Francuska će u Grupi A u Južnoj Africi igrati sa Urugvajem, Meksikom i selekcijom domaćina.

-Želimo da odemo što je dalje moguće i nadam se da ćemo doći bar do četvrtfinala. Nema mnogo ljudi koji veruju u nas, ali navikavamo se na to i siguran sam da će trener uraditi sve za pobedu – rekao je Tulalan.