Tri_prsta_za_pobednike_-_Petar__Golubovic

NIKE THE CHANCE – SRBIN NA VRHU!
Petar Golubović među pobednicima u Barseloni
 
Nakon napete nedelje superfinala Nike-ovog globalnog projekta The Chance u Barseloni, i stotinu takmičara iz 55 zemalja sveta, na kraju je ostalo samo njih 16, među kojima se za svoje mesto izborio i Petar Golubović – predstavnik Srbije. Prvi deo puta ka vrhu svetskog fudbala Petar je uspešno prešao, a sada ga očekuju turneje, treninzi i utakmice u najboljim fudbalskim klubovima na svetu.
„Bio sam nervozan kada smo stigli u Barselonu jer nisam znao šta me čeka, međutim, čim su treninzi počeli znao sam da mogu da stignem do kraja, što sam i uspeo. Srećan sam što sam postigao svoj cilj, ali i što sam opravdao očekivanja koja su od mene imali Aleksandar Janković i tim Nike trenera kada su me odabrali da predstavljam Srbiju na globalnom finalu. Svestan sam da je ovo samo početak, i da ću tek trebati da se dokažem, ali sam spreman na ceo put koji me čeka do svetske fudbalske elite.“ – rekao je Petar, neposredno nakom proglašenja 16 najboljih.
petar_golubovic_16 
Pobednike ovogodišnjeg Nike The Chance projekta očekuju turneje po Evropi i Americi, kao i utakmice sa Barselonom B i drugim timom Mančester Junajteda, koje redovno prate skauti vrhunskih fudbalskih klubova.
Petrov put je počeo pre nekoliko meseci kada je među nekoliko stotina mladih fudbalera iz cele Srbije, zapao za oko Aleksandru Jankoviću, mentoru ovog Nike-ovog projekta i njegovom timu trenera, koji su tražili najboljeg predstavnika Srbije za globalno finale u Barseloni. Čim je stigao u Barselonu dokazao je da je sa razlogom odabran, i sa lakoćom se izborio za ulazak među 52 najbolja igrača. Već sledećeg dana bio je odabran da bude kapiten prvom timu takmičara na polufinalnoj utakmici, na kojoj je njegov tim slavio rezultatom 3:1. Sjajna igra ga je bez problema smestila u finalnu grupu od 24 fudbalera. Na finalnoj utakmici je takođe predvodio tim, i tada je već bilo jasno da će se popeti na pobedničko postolje – što se i desilo.
Projekat „The Chance“ prvi put je lansiran 2010. godine, a kroz njega je prošlo nekoliko hiljada talentovanih fudbalera koji su trenirani na najvišem mogućem nivou. Ovogodišnji projekat okupio je do sada najveći broj takmičara i konkurencija je bila znatno veća nego prethodnih godina.

 

Povezana vest:  Nikola Petković odradio prvi trening u Zvezdi