vojvodina

Vojvodina izbila na prvo mesto, blizu Jagodina i Rad
 
Fudbaleri Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu Donji Srem sa 1:0, naneli novom članu Super lige prvi poraz u sezoni i izbili na prvo mesto tabele.
Meč je odigran u Novom Sadu na stadionu Vojvodine, ali je domaćin bio Donji Srem. „Lale“ su sezonu počele nerešenim rezultatom, ali su posle toga zabeležile tri uzastopne pobede, bez ijednog primljenog gola.
Strelac za Vojvodinu bio je Milan Bojović iz slobodnog udarca u 56. minutu. Novosadski crveno-beli sada su prvi sa 10 bodova, a bod manje ima Jagodina, koja je kod kuće u samom finišu pobedila Slobodu sa 2:0.
Jagodina je golove na svom terenu postigla u 89. i 90, a strelci su bili Miloš Lepović i kapiten Miloš Stojanović. „Ćurani“ posle četiri utakmice imaj tri pobede i poraz.
Na drugo mesto bi sutra mogao da dođe Partizan, ako u gostima pobedi OFK Beograd, pošto ima bolju gol-razliku od Vojvodine. Crvena zvezda sutra dočekuje Radnički Niš i eventualna pobeda bi je popela na četvrto mesto, uz meč manje.
Rad je u gostima pobedio subotički Spartak sa 3:2 i tako nastavio seriju bez poraza, a trenutno je treći sa osam bodova.
Spartak je poveo golom Slobodana Novakovića u 29. minutu, ali su „građevinari“ preokrenuli pogocima Nemanje Kojića u 40. i Predraga Luke u 51.
Izjednačenje Spartaku na 2:2 doneo je Vidak Bratić u 67. minutu, ali je šest minuta kasnije Kojić svojim drugim golom doneo novu prednost i pobedu svojoj ekipi.
Fudbaleri BSK Borče savladali su na svom terenu Javoru iz Ivanjice sa 1:0 golom Mileta Savkovića u 36. minutu i tako prekinuli seriju gostiju od dve vezane pobede.
Smederevo je kao domaćin na stadionu u Požarevcu odigralo nerešeno bez golova sa Novim Pazarom, a isti rezultat bio je i na meču u Kuli između Hajduka i Radničkog iz Kragujevca.

 

Povezana vest:  Bekam rešio da završi igračku karijeru