engleska_logoENGLESKA LIGA, VESTI

Huddlestone veran Totenhemu

Saradnja Toma Huddlestonea i Totenhema trebalo bi da potraje do 2015. godine. Tako predviđa novi ugovor, koji su dve strane sklopile tokom nedelje. Mladić se ove sezone u potpunosti nametnuo menadžeru Harryju Redknappu. Bio je u postavi u 34 utakmice. Privukao je čak i pažnju selektora Engleske. Fabio Capello mu je pružio priliku za debi u prijateljskom duelu s Brazilom, koji je odigran u novembru prošle godine. Huddlestone je u Totenhemu od 2005, kad je došao iz Derbija za dva i po miliona funti. 

Donovanovo zbogom Evertonu

Povezana vest:  Porazi Barselone i Reala u 34. kolu

Epizoda Landona Donovana u Evertonu je završena makar kad je reč o ovoj sezoni. Reprezentativac SAD se vraća u Los Anđeles. Poput saigrača Davida Beckhama, koji je ovu i prošlu zimu, odnosno period tokom pauze u MLS, proveo na pozajmici u Milanu i Donovan se ove godine odlučio na sličan korak. On je pri odlasku učinio sve da ga navijači ne zaborave:
– Već sam iskusan fudbaler. Branio sam boje selekcije u više od sto utakmica. Igrao sam i u nekoliko evropskih klubova. Dakle, video sam puno toga, ali nigde nisam sreo pristalice poput Evertonovih. Doživljaj utakmice na Gudison parku je neponovljiv, prevazilazi sportske okvire i čini da uživate bez obzira da li ste član domaće ili gostujuće ekipe.  
David Moyes, menadžer Evertona, dodao je da bi bio srećan ako bi iduće zime postigao identičan dogovor s Donovanom i Los Anđelesom. 

Povezana vest:  Zvezda sigurna protiv Rada za 14. pobedu u Superligi

Stouku prijao odmor

Delom zaostale utakmice, a delom kup nadmetanja i redovne obaveze uticale su na premor fudbalera Stouka. Suženi igrački kadar, makar u poređenju s najboljim timovima na Ostrvu, teško se nosi s povećanim obavezama. Toga je svestan i menadžer Tony Pulis. On je izjavio:
– Konačno je ove nedelje došao kraj ritmu od tri meča nedeljno. Nisam zapazio fizički premor kod fudbalera, ali su psihički posustali.
Tuncay Sanli je nervozu ispoljio kroz negodovanje pošto je izmenjen u prošlom kolu. Umesto da se uputi ka klupi opredelio se da direktno ode u svlačionicu, a Pulis je prokomentarisao:
– Nova generacija ima sopstveni pogled na život. Na meni je da pokušam da shvatim te momke. Kad je o njemu konkretno reč, nije oduševljen kad ga zamenim. Ipak, puno nam znači.

Povezana vest:  Trener Tuna dao otkaz posle glasanja igrača