fk_novi_pazar

Fudbaleri Novog Pazara odbili da treniraju zbog dugova

 

Fudbaleri Novog Pazara odbili su danas da treniraju zbog neisplaćenih zarada, saznaje radio Sto plus. Prvotimci trenutno devetoplasirane ekipe u Super ligi Srbije su iz istog razloga odustali i od popodnevnog treninga zakazanog za petak, a klub im, prema saznanjima, duguje četiri plate, premije i delove ugovornih rata za prošlu i ovu sezonu.

Povezana vest:  Klose prelazi u Lacio

Potpredsednik kluba Tarik Imamović rekao je da postoje finansijski problemi i da su oni prouzrokovani lošom finansijskom situacijom u gradskoj upravi, ali i kaznama koje je novopazarski superligaš dobio od Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

-Grad je glavni finansijer kluba, pa se teška finansijka situacija prenosi i na fudbal. Mislim da bi, ipak, naši problemi bili manji da smo mogli da ostvarimo profit od ulaznica u susretu sa Crvenom zvezdom, ali smo zbog nezaslužene kazne disciplinskih organa tu utakmicu igrali pred praznim tribinama – rekao je Imamović.

Povezana vest:  Nađ: Zaslužili smo remi, biće bolje u revanšu

Imamović je dodao i da zbog novonastale situacije neće biti dovedeno u pitanje odigravanje prijateljske utakmice između Novog Pazara i sarajevskog Željezničara, koja bi trebalo da se odigra u nedelju u 17.00 na novopazarskom Gradskom stadionu.

Fudbalski klub Novi Pazar je tokom letnjeg prelaznog roka angažovao 13 novih fudbalera, a žiro račun kluba je, prema podacima Narodne banke Srbije (NBS), blokiran u poslednjih 367 dana.  Trenutni iznos blokade je devet miliona, 308 hiljada i 316 dinara.

Povezana vest:  Galijani: Klub ima poverenje u Alegrija