francuska_liga_logoFRANCUSKA LIGA, VESTI

Penzija ili Katar

Dilema je možda teška, ali je i rešiva. Odluka je u rukama Fernanda Morientesa. Nekada odlični golgeter, a danas tek rezerva u Olimpiku iz Marselja nema nameru da odradi drugu godinu ugovora s francuskim klubom. Veteran sve češće razmišlja o završetku karijere, a ako ga entuzijazam prema voljenom sportu ne napusti za očekivati je da pređe u jedan klub iz Katara. Konkretna ponuda je svakako pred španskim fudbalerom, a na njemu je da razmisli i proceni.

Povezana vest:  Maradona: Mesi je novi ja!

Landreau izgubio nadu

Mickael Landreau je čuvao gol Lila u 18 mečeva ove sezone. To mu je omogućilo da se vrati u reprezentativnu formu, ali ne i da se nada pozivu selektora Raymonda Domenecha. Kontroverzni stručnjak odavno preferira druga rešenja kad je reč o golmanima, a Landreau je konstatovao:
– Nisam se predao niti odustao. Povratak je verovatno nemoguća misija, ali nikad ne bih odbio reprezentativni poziv. U životu sam se susreo i s većim čudima. Jedno se dogodilo 2008, kad nisam nastupio na prvenstvu Evrope, a prednost su dobili Coupet, Frey i Mandanda. Mnogi to nisu očekivali. 

Povezana vest:  UEFA FUTSAL EURO 2016, Srbija bez bronze na Evropskom prvenstvu

Delaye pred dugom pauzom

Philippe Delaye više nije u najboljim fudbalskim godinama. Ove sezone je uglavnom igrao za rezervnu postavu. Međutim, sakupio je četiri nastupa i u prvom timu, a Monpelijeu ide odlično i zato ne čudi njegova želja da u što je moguće većoj meri iskustvom pomogne saigračima. U tome ga je ipak sprečila povreda ukrštenih ligamenata, koju je zaradio prethodnog vikenda. Očajanje ni ne pokušava da sakrije:
– Veoma težak udarac. Ostaje nada da ću se što pre oporaviti. Maksimalno odgovorno ću pristupiti rehabilitaciji kako bih se ubrzo stavio na raspolaganje treneru. Samo mi to trenutno okupira misli. 

Povezana vest:  Duško Tošić pozvan umesto Spajića