uefa_logo copy

UEFA blokirala isplatu Partizanu i Vojvodini

Fudbalski klubovi Partizan i Vojvodina neće dobiti novčane nagrade za učešće u evrokupovima dok ne izmire dugovanja, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA).
Partizan i Vojvodina nalaze se na spisku klubova koji nisu platili porez, kao i dugovanja prema drugim timovima i zaposlenima.
Na spisku se nalaze: Borac, Sarajevo i Željezničar (BiH), CSKA Sofija (Bugarska), Hajduk Split, Osijek (Hrvatska), Atletiko Madrid, Malaga (Španija), Makabi Netanja (Izrael), Škendija 79 (Makedonija), Florijana (Malta), Budućnost, Rudar (Crna Gora), Ruh Horžov (Poljska), Sporting Lisabon (Portugal), Dinamo Bukurešt, Rapid Bukurešt, Vaslui (Rumunija), Rubin Kazanj (Rusija), Partizan, Vojvodina (Srbija), Eskišehirspor i Fenerbahče (Turska).
Partizan igra u grupnoj fazi Lige Evrope sa Interom, Rubinom i Nefčijem, dok su Novosađani eliminisani u drugom kolu kvalifikacija od bečkog Rapida.
UEFA će do 30. septembra proveriti da li su klubovi ispunili svoje obaveze i u zavisnosti od toga im isplatiti novac koji im pripada.
Povezana vest:  LAV FUTSAL SUPERLIGA, Odigrano 5. kolo Lav futsal superlige - Silno Ušće