Eden_Hazard_Chelsea

Hazar: Važnije su mi asistencije od golova
 
Fudbaler sredine terena prvaka Evrope, Čelsija, Eden Hazar rekao je danas da mu je uspeh ekipe daleko ispred individualnih priznanja i atraktivnih poteza.
-Obožavam da asistiram i ‘spajam’ saigrače sa golom. Nisam došao ovde da bih bio zvezda, već da igram za ekipu i saigrače. Ipak, ako dođem u situaciju da sam odlučim utakmicu, to ću i uraditi – kazao je Hazar engleskim medijima.
Hazar je letos stigao u Čelsi iz francuskog Lila sa kojim je osvojio titulu nacionalnog prvaka.
Belgijanac je u prva tri prvenstvena meča u Čelsiju zabeležio četiri asistencije, postigao jedan gol i iznudio dva penala.
-Liga šampiona je takmičenje o kojem sanja svaki igrač. Tamo je važan svaki detalj, a imao sam već iskustva da igram LŠ u dresu Lila. Nadam se da ću sa Čelsijem imati bolje rezultate. Biće teško, jer će sada svi pokušati da pobede Čelsi, koji brani titulu – naveo je on.
Hazar je priznao da se još navikava na stil života u Engleskoj.
-Ovde je sve drugačije. Dok sam bio u Lilu, mogli smo da odemo na jug Francuske i da nas tamo niko ne prepozna. U Čelsiju je sve na višem nivou. Sve mi se promenilo, i jezik i zemlja i potrebno mi je vreme da se naviknem na to – zaključio je Hazar.

 

Povezana vest:  Marsej ponudio Viljaš-Boašu novi ugovor