zene
Novi Upravni odbor Zvezde, u timu tri Amerikanke
 
Ženski fudbalski tim Crvena zvezda izabrao je novi Upravni odbor na čijem čelu je dugogodišnji sportski radnik Sveta Mirković. 
-Cilj novog Upravnog odbora jeste da ženski fudbal digne na viši nivo i da Crvena zvezda bude lider i u Srbiji i na Balkanu – rekao je Mirković.
On je istakao da je ženski fudbal u svetu u ekspanziji i da je primetno da u Srbiji, u kojoj još nije dovoljno zastupljen, vlada sve veći interes kako igračica tako i gledalaca i sponzora.
Trener Crene zvezde Darko Stojanović ističe da je ekipa veoma mlada ali da već ima šest reprezentativki Srbije u A selekciji i veći broj u mlađim selekcijana.
-Naša ambicija je da budemo bolji nego prošle godine kada smo bili vicešampioni i finalisti Kupa Srbije – rekao je Stojanović.
Glavni konkurent FK Crvena zvezda je visegodišnji šampion niški Mašinac.
Stojanović je naveo da su u A Rerezentaciji Srbije kapiten Ivana Erak, najbolji strelac Jovana Damjanović, zatim Nada Živanović, Nada Popov, Ivana Damjanović i Ivana Krstić, a interesantan podatak je da u ekipi nastupaju i tri igračice iz SAD, dve iz Losa Anđelesa i jedna iz Njujorka.
-Golman Amerikanka Alisa Klark iz Los Anđelesa izrazila je želju da brani za reprezentaciju Srbije i trenutno smo u proceduri dobijanja državljanstva za nju – rekao je trener Stojanović, dodavši da je u timu i Tara Korkoran iz SAD, „a od pre neki dan sa nama trenira i veoma mnlada igračica iz SAD Sofija Infante“.
Sofija Infannte ćerka je stalnog koordinatora UN u Srbiji i stalnog predstavnika UNDP-a Vilijama Infantea.
Povezana vest:  Mojes kritikovao igrače zbog nekreativnosti