rad_slavlje_rad_cz
Radu poluvreme dovoljno za pobedu, jubilej Nikolića
 
Fudbaleri Rada pobedili su danas u Beogradu BSK iz Borče sjajnom igrom u drugom poluvremenu utakmice petog kola Super lige Srbije.
Rad i BSK su prvo poluvreme odigrali bez ijednog šuta na gol i bez ijedne konkretne akcije, ali su „građevinari“, neporaženi ove sezone, sjajnom igrom u drugom delu pokazali zašto su u vrhu tabele.
Prvi gol postignut je u 48. minutu, kada je Goran Čaušić izveo korner, a Slavko Perović je glavom sproveo u mrežu.
Samo četiri minuta kasnije Predrag Luka je započeo akciju na centru terena, a onda izbio sam pred golmana Ljuba Kovačevića i savladao ga s oko 12 metara.
Perović je u 74. minutu s leva centrirao na drugu stranu Milanu Pršu, koji je ušao u šesnaesterac i postigao svoj prvi gol u sezoni.
Uroš Đorđević je u nadoknadi vremena postigao i četvrti gol za Rad, ali ga je sudija poništio zbog ofsajda.
Pre početka meča priređena je ceremonija u čast trenera Marka Nikolića, kome je u prošlom kolu, protiv Spartaka, bila 100. utakmica s Radom u prvenstvu Srbije.
Direktor kluba Nebojša Lukić uručio mu je plaketu, a ekonom kluba Petar Matković uramljen dres s brojem 100 na leđima.
-Čestitam mojim igračima, koji su mirnoćom i disiplinom u igri uspeli da zabeleže novu pobedu. Nadam se da ćemo i u utakmicama koje slede prikazati kvalitetnu igru – rekao je Nikolić posle meča.
Trener BSK-a Goran Milojević kazao je da je njegov tim samo u prvom poluvremenu utakmice bio ravnopravan rival.
-U prvom poluvremenu smo bili ravnopravan rival, ali su dva prekida u nastavku, iz kojih smo primili dva gola, odredili sudbinu meča. Mi smo ekipa u formiranju i skoncentrisaćemo se na naredne rivale“ -rekao je Milojević.
Povezana vest:  Lester zadržao vrh, prati ga Arsenal