schweinsteiger_2012_2013
Bajern nastavio s pobedama, prvi bod Štutgarta
 
 
Fudbaleri minhenskog Bajerna nastavili su pobednički niz, pošto su danas u trećem kolu nemačke Bundeslige savladali Majnc s 3:1, dok je Štutgart na svom terenu odigrao bez golova sa Fortunom iz Dizeldorfa.
Golove za Bajern u Minhenu postigli su Mario Mandžukić u drugom, Bastijan Švajnštajger u 13. i Toni Kros u 91. minutu, dok je jedini pogodak za goste postigao Adam Salaj u 59. iz penala.
Reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović igrao je za Štutgart od 29. minuta, kada je zamenio Tima Huglanda.
Dvostruki uzastopni šampion Bundeslige, ekipa Borusije iz Dortmunda pobedila je na svom terenu Bajer Leverkuzen s 3:0.  Strelci za Borsuiju bili su Mats Humels u 29, Jakub Blaščikovski u 39. i Robert Levandovski u 78. minutu.
Srpski štoper Neven Subotić odigrao je celu utakmicu za Dortmund.  Nirnberg je uspeo u gostima da savlada trećeplasirani tim iz prošle sezone Borusiju iz Menhengladbaha.
Oni su poveli s 2:0 golovima Tima Klosea u 17. i Timija Simonsa u 25. minutu, ali su domaći fudbaleri uspeli da izjednače preko Luka De Jonga u 45. i Granita Džake u 53.
Nirnberg je, ipak, došao do pobede zahvaljujući golu Hirošija Kijotake u 55. minutu, koji je bio i asistent kod prva dva pogotka svoje ekipe.
Hanover je kod kuće savladao Verder iz Bremena s 3:2 golom mađarskog fudbalera Šaboča Huštija u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.
Domaćin je poveo golovima Šaboča Huštija i Leona Andreasena u sedmom i 10, ali su gosti izjednačili preko Arona Hunta u 26. Iz penala i Kevina De Brujnea u 74. minutu.
Šalke je u gostima bio bolji od Grojter Firta i pobedio s 2:0. Golove za tim iz Gelzenkirhena postigli su Julian Draksler u 48. i Luis Holtbi u 88. minutu.
Svi klubovi Bundeslige umesto reklama na svojim dresovima imali su ispisanu parolu „idi svojim putem“. Liga je na taj način podržala inicijativu nemačke vlade, kojima se gej fudbaleri ohrabruju da više ne sakrivaju svoju seksualnost.
 
 
Povezana vest:  Službenim rezultatom registrovan revanš baraža