crna gora lliga logo

TELEKOM PRVA LIGA

Sutjeska nastavila seriju

 

Fudbaleri Sutjeske i posle šestog kola Telekom Prve crnogorske lige imaju maksimalan učinak, prvu pobedu ove sezone ostvarila je Zeta, a ulogu favorita opravdali su i Budućnost, Mogren i Rudar. Sutjeska je u Nikšiću, golovima Andrije Pejovića u 20. i Ðorđa Šušnjara u 65. minutu, savladala Lovćen 2:0 i ostvarila šestu pobedu ove sezone.

Zeta je u Golubovcima, preokretom u drugom poluvremnu, savladala Čelik sa 3:1 i ostvarila prvu pobedu ove sezone.Nikšićki tim poveo je golom Stevana Račića u 15. minutu. Izjednačio je Petar Orlandić u 48, a vođstvo domaćinu doneo je Aleksandar Boljević cetiri minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Boris Došljak u drugom minutu sudijske nadoknade.

Povezana vest:  Milan i dalje siguran na čelu tabele

Budućnost je pod Goricom, bez prisustva publike, pobedila Petrovac 4:1, a do treće pobede ove sezone došla je golovima Admira Adrovića u 5. i 42, Marka Vukčevića u 43. i Brazilca Flavija u trećem minutu sudijske nadoknade. Jedini pogodak za Petrovac postigao je Ivan Gazivoda u 67. minutu.

Rudar je u Pljevljima, golom Milenka Nerića u 46. minutu, savladala Mladost 1:0 i ostvario četvrti ovosezonski trijumf.

Povezana vest:  Subotić u idealnom timu Bundes lige

U primorskom derboju Mogren je u Baru savladao Mornar 1:0, a odlučujući pogodak postigao je Bojan Ivanović u 47. minutu. Golova nije bilo u Bijelom Polju, u duelu Jedinstva i Grblja, koji je završen 0:0.

Sutjeska je, nakon šestog kola, prva na tabeli sa maksimalnih 18 bodova. Rudar je drugi sa 13, Budućnost i Čelik osvojili su po deset, a po osam Mladost i Grbalj.

Povezana vest:  Janković: Biću svim srcem uz Srbiju na SP

U sedmom kolu, koje je na programu 22. septembra, sastaće se: Lovćen – Zeta, Grbalj – Sutjeska, Mogren – Jedinstvo, Mladost – Mornar, Petrovac – Rudar i Čelik – Budućnost.