uefa_champions_leagueLIGA ŠAMPIONA
Derbi u Madridu, najtrofejniji protiv najbogatijeg

Prošla su četiri meseca otkako su fudbaleri Čelsija u Minhenu podigli pehar Lige šampiona, a elitno takmičenje sutra, na radost svih navijača, ulazi u novi ciklus.
Sutrašnji, prvi dan LŠ, obeležiće duel najuspešnijeg učesnika u istoriji ovog takmičenja Reala iz Madrida i ekipe koja u ovom trenutku sigurno raspolaže sa najvećom količinom novca, Mančester Sitijem.
Obe ekipe duel dočekuju poljuljanog samopouzdanja. Real je nakon poslednjeg poraza od Sevilje u prvenstvu došao na čak osam bodova zaostatka za vodećom Barselonom.
Branilac titule u Engleskoj, Siti prošlog vikenda je odigrao samo 1:1 na gostovanju Stouku. U timu Sitija igraće Jaja Ture, čovek koji zna kako se pobeđuje Real, a to mu je više puta polazilo za rukom u dresu Barselone.
-Stručni štab je do najsitnijih detalja spremio utakmicu. Prošle sezone smo bili loši u LŠ i hoćemo to da promenimo. Pobeda na Bernabeu je jedinstveno iskustvo, ona vas stavlja na naslovne strane svih novina. Uradićemo sve da osvojimo bodove u Madridu. Važno je da dobijemo bitku na sredini terena – naveo je Ture.
Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov mogao bi u dresu Sitija da potvrdi odličnu formu iz nacionalnog tima.
Zanimljivo bi trebalo da bude i u drugom meču D grupe, u kojem će Borusija u Dortmundu dočekati amsterdamski Ajaks. Ova dva tima igrala su u čcetvrtfinalu LŠ u sezoni 1995/1996 i tada je oba puta pobedio Ajaks (2:0 i 1:0).
Višestruki šampion Evrope, ekipa Milana dočekaće u utakmici C grupe fudbalere belgijskog Anderlehta, u čijem sastavu bi trebalo da bude i Milan Jovanović.
Rosoneri su u poslednjem prvenstvenom meču izgubili kod kuće od Atalante i trener Masimilijano Alegri nalazi se pod velikim pritiskom medija i navijača. 
U drugoj utakmici ove grupe debitant u LŠ, španska Malaga ugostiće šampiona Rusije Zenit koji je nedavno potrošio 80 miliona evra na dovođenje Hulka iz Porta i Aksela Vicela iz lisabonske Benfike.
Prvak Hrvatske, Dinamo iz Zagreba dočekaće Porto, a iz Maksimira su poručili da ove sezone, za razliku od prošle, u LŠ neće služiti protivnicima za popravljanje gol razlike.
Drugi meč A grupe igraće se na Parku Prinčeva, gde će Pari Sen Žermen ugostiti kijevski Dinamo, za koji igra srpski internacionalac Miloš Ninković.
Najbolji strelac Parižana Zlatan Ibrahimović obećao je nastavak golgeterske serije u duelu sa Kijevljanima, koji u prvenstvu Ukrajine već imaju značajan zaostatak za vodećim Šahtjorom iz Donjecka.
Derbi B grupe u Monpeljeu odigraće istoimeni domaći tim i londonski Arsenal. Za napadača Arsenala Olivijea Žirua to će predstavljati povratak u grad u kojem je prošle godine sa Monpeljeom osvojio naslov prvaka Francuske.
„Verujem da on u ovom trenutku oseća veliki pritisak. Ne znam šta ću uraditi sutra uveče, ali mislim da je došlo vreme da zaigra kako ume“, kazao je menadžer Arsenala Arsen Venger.
Ekipa Olimpijakosa će u Pireju odmeriti snage sa nemačkim Šalkeom.
Parovi prvog kola (svi mečevi počinju u 20.45):
Grupa A: Dinamo Zagreb – Porto, PSŽ – Dinamo Kijev. 
Grupa B: Monpelje – Arsenal, Olimpijakos – Šalke.
Grupa C: Milan – Anderleht, Malaga – Zenit.
Grupa D: Dortmund – Ajaks, Real – Mančester Siti.

Povezana vest:  Brazil u finalu