Aleksandar-Kolarov_mancester_siti

LIGA ŠAMPIONA

Ronaldo za preokret Reala, gol Kolarova na Bernabeu

 

Fudbaleri madridskog Reala večeras su kod kuće dva puta gubili od Mančester Sitija, ali su na kraju golom Kristijana Ronalda u 90. minutu stigli do trijumfa od 3:2 u prvom kolu D grupe Lige šampiona. Spektakularnu utakmicu na Santijago Bernabeu obeležio je i sjajan gol iz slobodnog udarca Aleksandra Kolarova koji je u 86. minutu sa više od 25 metara savladao Ikera Kasiljasa za vođstvo Sitija od 2:1.

Ispostavilo se, međutim, da to nije bilo dovoljno, pošto je samo minut kasnije, Karim Benzema iskoristio neiskustvo debitanta u Sitiju, Matije Nastasića i snažnim udarcem sa ivice kaznenog prostora poravnao na 2:2. Velika tri boda za Real i makar malo mira treneru Žozeu Murinju doneo je Ronaldo pogotkom u 90. minutu, a tome je kumovala i nespretna intervencija DŽoa Harta.

Povezana vest:  Mladi fudbaleri Srbije na korak od Evropskog prvenstva

U drugoj utakmici D grupe ekipa Borusije je u Dortmundu pobedila amsterdamski Ajaks sa 1:0. Jedini gol postigao je Robert Levandovski tri minuta pre kraja. Neven Subotić odigrao je standardno dobro za „milionere“.

Francuski Pari Sen Žermen je u A grupi na Parku Prinčeva „preslišao“ sa 4:1 kijevski Dinamo, na čijoj klupi je 90 minuta presedeo reprezentativac Srbije Miloš Ninković.

„Sveci“ su bili apsolutno dominantni i pitanje pobednika rešili su već u prvih 35 minuta. Pored raspoloženog Zlatana Ibrahimovića, golove su dali i Aleks, Tijago Silva i Havijer Pastore.

Ekipa Porta odnela je sva tri boda sa Maksimira, pošto je golovima Luća Gonzalesa i Defura savladao zagrebački Dinamo pred „mršavih“ 15.000 gledalaca.

Šalke je uz dosta problema u Pireju pobedio domaći Olimpijakos sa 2:1 u meču B grupe. Ljubomir Fejsa celu utakmicu odgledao je sa klupe domaćeg tima, a Marko Pantelić nije bio u protokolu. Nemačka ekipa je do pobede došla pogotkom Holanđanina Klasa Jana Huntelara u 59. minutu.

Povezana vest:  "El mundo deportivo": Gvardiola na leto preuzima Siti

Pobedom od 2:1 biće zadovoljan i Arsenal, koji je slavio na gostovanju francuskom šampionu Monpeljeu.

Domaćin je poveo već u devetom minutu, ali su „tobdžije“ ekspresnim preokretom za samo par minuta, golovima Lukasa Podolskog i Žervinja, došle do prvih bodova u LŠ ove sezone.

Višestruki šampion Evrope, Milan ponovo je razočarao svoje navijače i odigrao bez golova na svom terenu protiv Anderlehta u čijem sastavu nije bilo suspendovanog Milana Jovanovića.

U drugoj utakmici C grupe debitant Malaga je „pregazila“ ruski Zenit sa 3:0. Domaćin je sve rešio već na startu, pošto su precizni bili Isko u trećem i Havijer Saviola u 13. minutu. Aleksandar Luković igrao je za ekipu Zenita do 40. minuta.

Povezana vest:  Princ Ali se kandidovao za predsednika Fife

Rezultati i strelci u prvom kolu:

Grupa A:

Dinamo Zagreb – Porto 0:2 (Gonzales 41, Defur 90)

PSŽ – Dinamo Kijev 4:1 (Ibrahimović 19. penal, Silva 30, Aleks 32, Pastore 90)

Grupa B:

Monpelje – Arsenal 1:2 (Belanda 9. penal – Podolski 16, Žervinjo 18)

Olimpijakos – Šalke 1:2 (Abdun 58 – Hovedes 41, Huntelar 59)

Grupa C:

Milan – Anderleht 0:0

Malaga – Zenit 3:0 (Isko 3, 76, Saviola 13)

Grupa D:

Real Madrid – Mančester Siti 3:2 (Marselo 76, Benzema 87, Ronaldo 90 – DŽeko 69, Kolarov 86)

Borusija Dortmund – Ajaks 1:0 (Levandovski 87)