jelensuperliga logo

JELEN SUPERLIGA

Donji Srem i Rad u derbiju kola, Zvezda u Kuli

Utakmicama šestog kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, a derbi će odigrati novajlija u eliti, Donji Srem i beogradski Rad.
Pre početka šampionata niko nije očekivao da će se ove ekipe nalaziti u vrhu tabele, a pogotovo je iznenadio debitant iz Pećinaca.
Ovaj tim će „građevinare“ dočekati na novosadskom stadionu Karađorđe, na kojem je u drugom kolu pao i šampion Partizan. U dosadašnjem toku Superlige Rad nije doživeo poraz, dok je Donji Srem izgubio samo jednom.
Ekipa Crvene zvezde sutra gostuje Hajduku u Kuli, a navijačima crveno-belih, odlukom disciplinaca Fudbalskog saveza Srbije, zabranjeno je da bodre ekipu na ovom gostovanju.
Beograđani su „vezali“ tri pobede u Superligi, dok Kuljani još ne znaju za trijumf u najjačem domaćem takmičenju ove sezone.
Branilac titule Partizan, posle razočaravajućeg remija bez golova protiv Nefčija u Ligi Evrope, ima težak zadatak da na svom terenu u nedelju savlada užičku Slobodu.
To je ekipa koja je prošle sezone ostala neporažena u dva prvenstvena duela sa crno-belima. U Užicu je slavila Sloboda, dok je Humskoj bilo nerešeno.
Mali derbi odigraće na stadionu na Karaburmi i ekipe OFK Beograda i novosadske Vojvodine. „Lale“ još nisu doživele poraz u Superligi, a u prošlom kolu na klupi Novosađana debitovao je Nebojša Vignjević.
„Romantičari“ sa Karaburme su imali razočaravajući početak sezone, pošto su u prvih pet utakmica zabeležili jedan remi i četiri poraza.
Fudbaleri Jagodine, koji i ove sezone igraju veoma dobro, dočekaće ivanjički Javor. Gosti su odlično počeli sezonu sa dva trijumfa, ali su potom vezali i dva poraza.
Poslednjeplasirani subotički Spartak pokušaće do prvog trijumfa u sezoni da dođe na svom terenu protiv povratniku u elitu, niškog Radničkog.
U duelu dva „davljenika“ u Smederevu će se sastati istoimeni domaći tim i kragujevački Radnički, dok će u Borči snage odmeriti ekipe BSK-a i Novog Pazara.
Parovi šestog kola Superlige:
Sutra:
Hajduk – Crvena zvezda (14.30)
Smederevo – Radnički Kragujevac (16.30)
Spartak – Radnički Niš
BSK – Novi Pazar
Donji Srem – Rad
Jagodina – Javor
OFK Beograd – Vojvodina
Nedelja:
Partizan – Sloboda (18)
Tabela: Partizan 12, Rad 11, Vojvodina 11, Crvena zvezda (-1) 10, Jagodina 10, Donji Srem 10, Sloboda 7, Radnički Niš 7, itd.

Povezana vest:  Stojadinović: Da što pre završimo sa prelaznim rokom