Aleksandar-Kolarov_mancester_siti

Gol Kolarova u porazu Sitija, ubedljivi Čelsi

 

Fudbaleri Mančester Sitija izgubili su večeras na svom terenu, posle produžetaka, od Aston Vile sa 4:2 u utakmici trećeg kola engleskog Liga kupa. Gostujuća ekipa iz Birmingema je u produžecima uspela da stigne do dva pogotka iz kontranapada i eliminiše favorizovanog rivala.

Prvo je Čarls Nzogbija u 96. minutu bio precizan za vođstvo od 3:2, a konačan rezultat postavio je, drugim golom na utakmici, Gabrijel Agbonlahor u 113. minutu. Reprezentativac Srbija Aleksandar Kolarov bio je strelac drugog pogotka za Siti, u 64. minutu iz slobodnog udarca, kada je njegova ekipa povela sa 2:1. Samo šest minuta kasnije Agbonlahor je uspeo da izjednači.

Povezana vest:  Šaponjić: Zaslužili smo pobedu

Prethodno, Siti je do prve prednosti došao u 22. minutu preko Marija Balotelija, a u 59. minutu Vila je izjednačila autogolom Gereta Berija. Fudbaleri Čelsija na svom terenu su „pregazili“ Vulverhempton sa 6:0, a reprezentativac Srbije Branislav Ivanović nije bio u protokolu za ovu utakmicu.

Svih šest pogodaka za plavce postigli su različiti igrači: Geri Kejhil, Rajan Bertran, Huan Mata, Oriol Romeu, Fernando Tores i Viktor Mozes. Svonsi je uz dosta muke u gostima savladao nižerazredni Krouli sa 3:2, dok je „posrnuli“ velikan Lids izbacio premijerligaša Everton sa 2:1.

Povezana vest:  Belgijanac Lekens selektor reprezentacije Tunisa

Ekipa Vest Hema je na svom terenu doživela debakl protiv Vigana (1:4), dok je Sanderlend u gostima slavio protiv Milton Kejnsa sa 2:0.