vermezovic_par_jag_(1)
Vermezović: Derbi sa Vojvodinom nije prelomni za prvenstvo
Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da utakmica sa Vojvodinom predstavlja veliki ispit za njegovu ekipu, ali da duel u Novom Sadu neće biti prelomni kada je u pitanju trka za šampionsku titulu.
-Ovo jeste derbi, kao što je bio i u vreme stare Jugoslavije, ali sutrašnji meč nema šta da prelama. Mi smo u dosadašnjem toku sezone imali nekoliko veoma teških utakmica, kao što su dueli sa Jagodinom i Slobodom, mada to nije delovalo tako – rekao je Vermezović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.
On je istakao da je Vojvodina tradicionalno nezgodan rival i da će kao i uvek imati dodatni motiv protiv crno-belih.
– Ono što će obeležiti sutrašnju utakmicu je duel najbolje odbrane i najboljeg napada u ligi. Imamo 25 spremnih igrača, prethodni period smo iskoristili na pravi način da izrotiramo većinu fudbalera i spremno dočekujemo meč.
Trener crno-belih naveo je da ekipa ne sme da razmišlja o predstojećoj utakmici LIge Evrope sa Rubinom, iako je svestan da je to vrlo teško.
-Sutrašnji meč je veliki ispit za nas, da vidimo da li će igrači uspeti da ostanu „čisti u glavi“. Forma nam je u usponu i ne vidim nijedan razlog da ne ponovimo dobre partije i osvojimo sva tri boda – zaključio je Vermezović.
Vermezović je dodao da se ne obazire na činjenicu da su čelnici Vojvodine u poslednjih sedam dana nekoliko puta javno izrazili nezadovoljstvo suđenjem i rekao da su sve to „psihološke igrice“ svojstvene uvertirama za svaki derbi.
Mladi reprezentativac Miloš Jojić rekao je da očekuje tešku utakmicu i da najveća opasnost preti od Abubakara Oumarua.
-Spremni smo, znamo da Vojvodina uvek igra dobro i posebno motivisano protiv Partizana. Nadam se da ćemo nastaviti niz dobrih igara i vratiti se iz Novog Sada sa bodovima  istakao je Jojić.
Utakmica sedmog kola prvenstva Srbije između Vojvodine i Partizana igra se sutra od 14 sati na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.
Povezana vest:  Koroman: Opravdali smo očekivanja