Lionel-MessiNovi het trik Mesija

Fudbaleri Majorke zabeležili su ubedljivu pobedu u 27. kolu španske Primere, pošto su rezultatom 4:1 pobedili Atletiko iz Madrida. i tako potvrdili četvrtu poziciju na tabeli. 
Barselona je u duelu sa Saragosom (4:2) stigla do 21. Trijumfa ove sezone, a junak utakimice je bio Argentinac Leo Mesi. Fantastični Mesi je golovima u 5, 66. i 78. minutu, postigao novi het trik i obezbedio trijumf Barse. Argentinac je i u prethodnom kolu Primere, u duelu sa Valensijom, bio trostruki strelac. Četvrti pogodak za goste postigao je Zlatan Ibrahimović iz penala, u sudijskoj nadoknadi vremena. Prethodno je nad Mesijem načinjen prekršaj u kaznenom prostoru. Poraz Saragose, sa dva gola u završnici meča, ublažio je Adrijan Kolunga. Barselona je tako nastavila šampionsku trku sa madridskim Realom, koji je u subotu slavio protiv Sportinga(3:1). Oba kluba su do sada sakupila po 68 bodova. 
Fudbaleri Rasing Santandera su posle preokreta stigli do trijumfa na gostovanju protiv Osasune i tako napravili veliki korak u borbi za opstanak u elitnom drušvu.Ekipa Malage iskoristila prendost domaćeg terena i iznenadila Viljareal golovoma Nabila Bahe. 
Valensija se pobedom protiv Almerije od 2:0 čvrsto ustoličila na trećoj poziciji na tabeli, 

Povezana vest:  Nedved: PSŽ poslao ponudu za Pogbu

Primera, 27. kolo:

Subota:
Atletik Bilbao – Hetafe 2:2
Heres – Tenerife 2:1
Deportivo La Korunja – Valjadolid 0:2
Real Madrid – Hihon 3:1
Espanjol – Sevilja 2:0

Malaga – Viljareal 2:0
Maljorka – Atletiko Madrid 4:1
Osasuna – Rasing Santander 1:3
Valensija – Almerija 2:0
Saragosa – Barselona 2:4

Povezana vest:  Leonardo: Francuska federacija me naterala da odem iz PSŽ-a