boris_vukcevic

Vukčević doživio hipoglikemiju u trenutku sudara!?
 
Uzrok zbog kojeg je Boris Vukčević, igrač nemačkog bundesligaša Hofenhajma, prešao iz desne u levu traku i sudario se s teretnim vozilom i dalje je nepoznata, ali pojavile su se neke nove informacije.
-Prema izjavama sjedoka Vukčevićev auto je iznenada skrenuo u levu stranu, a kako je on dijabetičar, sumnjamo da je možda doživeo hipoglikemiju u trenutku nesreće – rekao je PR policije Norbert Šacle.
Hipoglikemija doslovno znači niski šećer u krvi (ispod 3 mmol/l), a simptomi mogu biti: osećaj slabosti, pospanost, zbunjenost, znojenje, drhtavica, glad, uznemirenost i vrtoglavica. U najgorim slučajevima osoba koja doživi hipoglikemiju može izgubiti svet, pa čak i pasti u komu!
-To će biti naš prvi pristup istrazi što se zapravo dogodilo. U automobilu smo pored dnevnika pronašli i inekciju insulina – rekao je Šacle.
Podsećamo, Vukčević je stradao u prometnoj nesreći u petak blizu Bamentala u sudaru s kamionom koji je dolazio iz suprotnog smera. Helikopterom je prevezen u bolnicu u Hajdelbergu s teškim, po život opasnim povredama glave. Onde su ga lekari stavili u stanje veštačke kome, a nakon toga operisali. Stanje mu je trenutno i dalje kritično, ali stabilno.
Povezana vest:  Novi udarac za Real: Iguain mora na operaciju