uefa_champions_league

Šampion Čelsi juri prvenac, Barselona u Lisabonu
 
Prvak Evrope, Čelsi pokušaće danas na gostovanju danskom Nordsjelandu u drugom kolu Lige šampiona da dođe do prve pobede u novom ciklusu, dok će Juventus kod kuće imati zadatak da prekine seriju Šahtjora od 25 pobeda u svim takmičenjima.
Londonski „plavci“ su u prvom kolu E grupe kod kuće remizirali 2:2 sa Juventusom, iako su imali dva pogotka prednosti.
„Video sam da je danska ekipa u prvom kolu imala svoje šanse i da je čak imala veći posed lopte u jednom periodu protiv Šahtjora. Svestan sam da će sada svi pokušati da jure naš skalp, a i konkurencija se pojačala u odnosu na prošlu sezonu“, kazao je menadžer Čelsija Roberto di Mateo.
U drugoj utakmici ove grupe šampion Italije Juventus će u Torinu dočekati „zahuktali“ Šahtjor koji je prošle sezone u Ukrajini osvojio duplu krunu. Stara dama je u subotu uveče kod kuće „preslišala“ Romu sa 4:1 i potvrdila dobru formu.
Za razliku od prošle sezone, stručni štab torinskog kluba na raspolaganju ima mnogo dobrih napadača, tako da je novajlija iz Arsenala Niklas Bendtner do sada odigrao samo jedan meč.
„Zaista imamo grupu sjajnih špiceva u ekipi i zadovoljni smo njihovim igrama u dosadašnjem toku sezone. Planiramo da ih rotiramo i svako će dobiti šansu“, rekao je trener u stručnom štabu Juventusa Klaudio Filipini.
Ekipa Barselone će u G grupi gostovati lisabonskoj Benfiki, a izabranici Tita Viljanove su u prvih šest kola u Primeri zabeležili maksimalan učinak.
Benfika će pokušati da dođe do prve pobede nad nekim španskim timom u evropskim takmičenjima u poslednjih 30 godina.
„Uvek su moguća iznenađenja u Ligi šampiona. Prošle sezone smo mi remizirali dva puta sa Mančester Junajtedom, plasirali smo se u osminu finala, a oni nisu. To je fudbal. Ne postoje nepobedive ekipe, ali naravno da je potrebno i da Barselona ima slab dan. Ona nije favorit samo u grupi, već i u borbi za trofej“, istakao je trener Benfike Žorž Žesus.
U drugoj utakmici ove grupe moskovski Spartak će, u potrazi za prvim bodovima u Ligi šampiona, na stadionu Lužnjiki ugostiti škotski Seltik.
Engleski Mančester Junajted će u utakmici H grupe gostovati rumunskom klužu, a ekipa Aleksa Fergusona u poslednjem prvenstvenom meču neprijatno je iznenadila svoje navijače i na Old Trafordu izgubila od Totenhema sa 3:2.
Druga utakmica ove grupe igra se u Istanbulu, gde će Galatasaraj dočekati Bragu.
Zahuktali minhenski Bajern će u meču F grupe gostovati beloruskom Bate Borisovu, a nemački tim je do sada zabeležio svih šest pobeda u Bundesligi i trijumf nad Valensijom u prvom kolu LŠ.
Španski tim će na svom terenu protiv francuskog Lila pokušati da popravi sliku sa premijere i stigne do prvog, važnog trijumfa u borbi za osminu finala elitnog takmičenja.

Parovi drugog kola LŠ:

Povezana vest:  Majnc raskida ugovor sa Harom zbog vulgarnog gesta

Grupa E:

Juventus – Šahtjor (20.45)

Nordsjeland – Čelsi (20.45)

Tabela: Šahtjor 3, Juventus 1, Čelsi 1, Nordsjeland 0.

Grupa F:

Valensija – Lil (20.45)

Bater Borisov – Bajern (20.45)

Tabela: Bate Borisov 3, Bajern 3, Valensija 0, Lil 0.

Grupa G:

Spartak Moskva – Seltik (18)

Benfika – Barselona (20.45)

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP, Francuska pobedila Estoniju, remi Francuske i Belorusije

Tabela: Barselona 3, Benfika 1, Seltik 1, Spartak 0.

Grupa H:

Kluž – Mančester Junajted (20.45)

Galatasaraj – Braga (20.45)

Tabela: Kluž 3, Mančester Junajted 3, Braga 0, Galatasaraj 0.