JAVOR-CRVENA_ZVEZDA_18
Mudrinski i Lazović odveli Zvezdu na prvo mesto

Fudbaleri Crvene zvezde posle više od dve godine preuzeli su lidersku poziciju u šampionatu Srbije, pošto su danas u Ivanjici u zaostalom meču prvog kola pobedili domaći Javor sa 2:1 (0:0).
Posle prilično nezanimljivog prvog poluvremena Ivanjičani su poveli već u četvrtom minutu nastavka, a strelac je posle nesigurne intervencije Zvezdinog golmana Bobana Bajkovića bio Nigerijac Viktor Ifeani.
Trener crveno-belih Aleksandar Janković odmah je na teren poslao „rezervistu“ Darka Lazovića i zaigrao na sve ili ništa. Samo pet minuta kasnije posle dobrog centaršuta Milana Jovanovića novim pogotkom izjednačio je Ognjen Mudrinski.
Posle toga se igralo veoma otvoreno na obe strane, Miloš Dimitrijević je pogodio stativu ili bolje rečeno golman domaćih Božidar Nikolić je odbranio njegov šut, a Bajković je fenomenalno zaustavio Ifeanija u situaciji „jedan na jedan“ i odličan pokušaj Nikole Jakimovskog.
Odluka je pala deset minuta pre kraja kada je posle centaršuta Filipa Kasalice sjajno reagovao Lazović i pogodio donji levi ugao gola Javora, za sedmu uzastopnu pobedu i prvo mesto.
Zvezda posle sedam odigranih kola vodi sa 19 bodova, ispred Partizana sa 18 i Rada sa 17 bodova.
PHOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Povezana vest:  Preminuo legendarni fudbaler Partizana Blagoje Paunović