milan_slavlje_ls

LIGA ŠAMPIONA

Grupa C: Milan pobedio Zenit u Sankt Peterburgu sa 3:2

 

Fudbaleri italijanskog Milana pobedili su večeras u Sankt Peterburgu domaći Zenit sa 3:2, u drugom kolu Grupe C Lige šampiona. Milan je poveo golom Urbija Emanuelsona u 13. minutu iz slobodnog udarca sa 25 metara, a na 2:0 povećao je Stefan el Šaravi tri minuta kasnije pošto je predriblao trojicu protivničkih fudbalera.

Povezana vest:  Advokat na kraju sezone odlučuje o ostanku u Sanderlendu

Ruska ekipa je smanjila pred kraj prvog poluvremena pogotkom Hulka, a izjednačenje Zenitu doneo je Roman Širokov u 48. minutu kada je posle kornera udarcem glavom savladao golmana Milana Kristijana Abijatija.

Novu prednost Milanu i pobedu od 3:2 doneo je autogolom Tomaš Hubočan u 75. minutu, kada je posle centaršuta Rikarda Montoliva sa desne strane loše intervenisao i nogom poslao loptu u svoju mrežu. Reprezentativac Srbije i igrač Zenita Aleksandar Luković celu utakmicu presedeo je na klupi za rezervne igrače.

Povezana vest:  Sanderlend ponizio Čelsi

Milan je pobedom došao do četvrtog boda u Grupi C, dok je Zenit doživeo i drugi poraz. U drugoj utakmici Grupe C fudbaleri belgijskog Anderlehta od 20.45 dočekuju špansku Malagu.