savo_milosevic_kzn_bar

Savo Milošević: Šanse Partizana male, ali postoje

Bivši fudbaler Partizana i Zenita Savo Milošević rekao je danas da je ruska ekipa favorit u duelu sa crno-belima, ali da to ne znači da šampion Srbije ne može da napravi iznenađenje u Kazanju.
-Realno, šanse Partizana nisu velike ako Rubin bude odigrao onako kako zna. Ipak, to ništa ne znaači i igrači Partizana ne bi trebalo da se plaše. Danas u fudbalu ništa nije nemoguće, svakako treba gajiti nadu. Suština je da momci daju sve od sebe i da ne uđu u trku sa Rubinom, već da probaju da uspore ritam – rekao je Milošević.
Sadašnji direktor svih selekcija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) istakao je da Partiza mora da odigra disciplinovano.
-U ovakvim utakmicama moraju da se kombinuju različite taktike, a najvažnije je da se odigra disciplinovano tokom svih 90 minuta, ako želite da imate neku šansu – objasnio je on.
Za razliku od nekih drugih evropskih timova, ruske ekipe, prema Miloševićevim rečima, Ligu Evrope doživljavaju kao veoma ozbiljno takmičenje.
-Za ruske ekipe su evropska takmičenja veoma važna i svaki tim ima ogroman motiv na ovim utakmicama. Uostalom, ulažu mnogo u fudbal i ruska liga je već sada među četiri, pet najboljih u Evropi – kazao je on.
Rubin je svojevremeno, upravo golom Miloševića u odlučujućoj utakmici, došao do prve titule šampiona Rusije u istoriji kluba. 
-Od fudbalera sa kojima sam igrao tu su još samo Rjazancev i Rižnikov, ali je ostao ceo stručni štab koji nisu promenili već 11 godina. To je njihova prednost u odnosu na mnoge timove – zaključio je Milošević.
Utakmica drugog kola H grupe Lige Evrope između Partizana i Rubina igra se večeras od 18 sati u Kazanju.

Povezana vest:  Blater: Platini mi pretio zatvorom