roj_hodson_selektor_uk

Hodžson:Ešli Kol je pravi profesionalac, računam na njega

 

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson stao je danas u odbranu levog beka Ešlija Kola i kazao da je on pravi profesionalac i pored toga što je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. Fudbalski savez Engleske (FA) doveo je u pitanje Kolovo svedočenje u koristi kapitena Čelsija Džona Terija protiv navoda da je na rasnoj osnovi vređao igrača Kvins Park Rendžersa Antona Ferdinanda.

Kol je nakon te presude FA vređao tu organizaciju na društvenoj mreži Tviter pa će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak i ovaj 31-godišnji levi bek najverovatnije će biti kažnjen.

Povezana vest:  Mediji: Zaneti produžio ugovor sa Interom do 2013. godine

-Kol je pravi profesionalac i on je sastavni deo reprezentacije. Mi nemamo Kuću slavnih kao što je to slučaj u SAD, ali će se Ešli pridružiti grupi igrača koji su odigrali više od 100 utakmica za nacionalni tim Engleske – rekao je Hodžson novinarima u Londonu.

Kol, koji je za Englesku debitovao 2001. godine protiv Albanije, do sada je odigrao 98 utakmica za reprezentaciju, a Hodžson ga je pozvao za predstojeće mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pa će ovaj 31-godišnjak imati priliku da dođe do 100. nastupa. Do sada su više od 100 utakmica za reprezentaciju Engleske odigrali Dejvid Bekam, Bobi Mur, Bobi Čarlton, Bili Rajt i golman Piter Šilton, koji je sa 125 nastupa rekorder po broju utakmica u nacionalnom timu.

Povezana vest:  Tuluz i Sent Etjen bez utakmica Evropskog prvenstva 2016

Hodžson je istakao da on nema problema s tim slučajem koji FA vodi protiv Kola i da želi da on odigra još mnogo utakmica za nacionalni tim.

-Radujem se što ću raditi s njim u predstojećem periodu. Neverovatna je stvar kada levi bek dostigne 100 utakmcia. On je to postigao doslednošću, a svaki igrač, ipak, ima pravo da ostane dosledan pri svojim stavovima – kazao je Hodžson.

Povezana vest:  Čelsi rutinski do bodova u Stouku

Engleska će 12. oktobra dočekati San Marino u trećem kolu Grupe H kvalifikacija, dok će četiri dana kasnije gostovati u Poljskoj.