Murinjo: Ronaldo i Mesi su s druge planete
Oduševljenje dvojicom najboljih fudbalera današnjice, Lionelom Mesijem i Kristijanom Ronaldom, izrazio je trener Real Madrida Žoze Murinjo nakon što je njegova ekipa na Camp Nouu odigrala 2-2 protiv Barselone.
Utakmicu 7. kola Primere obeležila su spomenuta dvojica genijalaca, svaki je postigao po dva pogotka i odvukao svoju ekipu do boda.
-Trebalo bi biti zabranjeno reći ko je najbolji igrač sveta. Obojica su s druge planete – istakao je Murinjo.
-Naravno da bi mi bilo draže da moj igrač dobije Zlatnu loptu budući da je u prošloj sezoni osvojio najjaču ligu sveta, ali obojica su sjajna – dodao je portugalski stručnjak, a potom se osvrnuo na samu utakmicu.
Jasno, u svome je stilu imao i primedbu.
-Moje je mišljenje da je ovo najpravedniji rezultat s obzirom na to što se događalo na terenu. Sudija je bio dobar, ali napravio je jednu ključnu grešku – rekao je Murinjo, ali nije precizirao o kojoj se greški radi.
-Real je gospodski klub i njegova je filozofija da se ne govori o suđenju. Ja sam protiv toga, ali poštujem to. Volim fudbal, volim svoje igrače, volim ovaj projekt i želim ga nastaviti.
Za kraj je Murinjo prokomentarisao i igru Mesuta Ozila kojem je dao prednost u odnosu na našeg Luku Modrića i nije pogrešio. Nemac je, naime, pokrenuo akciju kod prvog gola Ronalda, a nakon toga mu je poslao sjajnu loptu za izjednačujući gol: bila je to prva Nemčeva asistencija ove sezone u Primeri.
-Mesut je pokazao svoj kvalitet. U drugom poluvremenu sam ga izvadio zato što je bio iscrpljen. Alu, ukupno je odradio fantastičan posao.
Povezana vest:  Stanković pred Inđiju: Pobeda za mirnu pauzu