aleksandar_kolarov_rep
Kolarov: Pobedićemo Belgiju i Makedoniju
Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov rekao je danas da očekuje da će nacionalni tim osvojiti svih šest bodova u predstojeće dve utakmice kvalifikacija za svetsko prvenstvo protiv Belgije i Makedonije.
-U prva dva kola smo osvojili četiri boda, a možda je moglo i više pošto smo imali šanse da pobedimo Škotsku. Sada nas očekuju još dva teška meča, ali daćemo sve od sebe i, iskreno verujem, ostvariti pobede – kazao je Kolarov novinarima u Beogradu.
Njemu je u Mančešter Sitiju saigrač Belgijanac Vinsent Kompani sa kojim se „dotakao“ teme kvalifikacija za SP.
-Razgovarao sam odmah posle žreba, a i sada sa Kompanijem i on je čuo dosta toga o atmosferi na Marakani. Doduše, Kompani je već dolazio u Beogradu pa zna šta ih očekuje u petak – objasnio je Kolarov.
On je dodao da mu je krivo što se juče povredio golman Vladimir Stojković, kome je poželeo brz oporavak.
Kolarov je istakao da mu nije važno gde će Srbija igrati svoje utakmice kao domaćin, ali je naveo da se nada kako publika na Marakani neće zviždati.
-Nije na meni da donosim odluke o tome gde ćemo biti domaćini. Meni je najvažnije da igramo u Srbiji, a to nije samo Beograd. U svakom slučaju, nadam se velikoj podršci sa tribina, jer je to potrebno ovoj generaciji – istakao je on.
Prošlog vikenda Kolarov je bio strelac za Siti u pobedi nad Sanderlendom od 3:0.
-Uvek se dogovaramo ko će da izvodi slobodne udarce. Kada sam video gde golman stoji, rekao sam Baloteliju da me pusti da ja šutiram, jer sam znao da ću pogoditi – kazao je on.
Kolarov je rekao i da Italijan Mario Baloteli nije kontroverzna ličnost kakvom ga prikazuju u medijima.
-Svašta se priča i piše o njemu, ali, verujte mi, barem pola od toga uopšte nije tačno. Na treninzima, kada je sa nama, ponaša se potpuno normalno – zaključio je Kolarov.
Reprezentativac Srbije danas je u prodavnici u Knez Mihajlovoj ulici potpisivao autograme deci i postao zvanični ambasador kompanije Najk za našu zemlju.
On se tako priključio globalnim svetskim sportskim zvezdama kao što su Rafael Nadal, Rodžer Federer, Marija Šarapova i Kristijano Ronaldo.
Srbija u okviru A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta igra protiv Belgije 12. oktobra u Beogradu, a četiri dana kasnije gostuje u Skoplju selekciji Makedonije.
Povezana vest:  Smena na čelu FS Kine