FSS_logo
Medojević: Englezi su među pet najboljih u Evropi
Kapiten mlade fudbalske reprezentacije Srbije Slobodan Medojević rekao je danas da ekipa sa mnogo samopouzdanja dočekuje dvomeč baraža za Evropsko prvenstvo sa Engleskom, koja je među pet najboljih na Starom kontinentu.
-Iskustvo nas uči da će odluka pasti posle 180 minuta igre, a meč u Noriču moramo iskoristiti da bi se sa što povoljnijim rezultatom vratili u Srbiju. Reč je o odličnoj ekipi, sastavljenoj od kvalitetnih premijerligaških igrača i svakako da spada među najboljih pet evropskih selekcija. Naravno, ne obaziremo se na to, skoncentrisani smo isključivo na našu igru i sa mnogo samopuzdanja ulazimo u ovaj dvomeč – kazao je Medojević na beogradskom aerodromu uoči polaska u Englesku.
Fudbaler sredine terena Luka Milivojević rekao je da je optimista i da očekuje da u revanšu u Kruševcu Srbija overi vizu za EP.
-Čeka nas teška utakmica. Gledali smo mnogo njihovih mečeva, analizirali ih do najsitnijih detalja i znamo odakle nam preti najveća opasnost. Optimista sam i verujem da možemo ostvariti uspeh i plasiramo se na završni turnir. Jasno je je da će odluka pasti u Kruševcu pred punim tribinama gde ćemo imati veliku podršku publike – istakao je Milivojevia.
Napadač Ognjen Mudrinski ocenio je da su Englezi opasni iz prekida i da će Srbija tražiti šansu u revanšu.
-Prioritet je isključivo dobar rezultat i plasman na završni turnir EP. Analizirali smo ih, opasni su iz prekida i u duel igri. Imaju dosta uigranih akcija pa će biti borbe po čitavom terenu. Međutim, šansu tražimo u revanšu. Stadion u Kruševcu će biti ispunjen do poslednjeg mesta i znam da će nas ta pozitivna energija voditi do konačnog trijumfa – dodao je Mudrinski.
Prvu utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo selekcija Srbije protiv Engleske igra u petak u Noriču od 19 sati.
Povezana vest:  Vidić: Najgore je iza mene