Tabarez: Nije samo problem Mesi, već čitav tim Argentine
Selektor fudbalske reprezentacije Urugvaja Oskar Tabarez rekao je danas da ključ uspeha u kvalifikacionom meču protiv Argentine nije samo u zaustavljanju Lionela Mesija, već čitavog protivničkog tima.
-Mesi je odličan igrač, među najboljima u istoriji fudbala i suvišno je pričati o njegovim kvalitetima. Ali on ima tim oko sebe koji mu omogućava da pokaže sav potencijal. Zato moramo da obratimo pažnju na sve što Argentina ima, a kada Mesi dobije loptu, pokušaćemo i njega da zaustavimo – rekao je Tabarez novinarima u Montevideu.
Urugvaj očekuju dve teške utakmice, jer posle Argentine gostuju selekciji Bolivije u La Pazu.
Izabranici selektora Tabareza su u septembru izgubili od Kolumbije sa 4:0 i odigrali samo nerešeno kod kuće protiv Ekvadora (1:1).
-Predstoje nam dva najteža gostovanja u kvalifikacijama. Argentina i Bolivija su nezgodni protivnici kod kuće, ali uprkos tome u obavezi smo da se kući vratimo sa bodovima – rekao je kapiten Urugvaja Dijego Lugano.
Posle sedam odigranih utakmica kvalifikacija Južnoameričke zone za SP Argentina vodi sa 14 bodova, Čile i Ekvador imaju po 13, dok je Urugvaj na cetvrtom mestu sa 11 bodova.
-Ukoliko uspemo da osvojimo svih šest bodova, bili bismo na dobrom putu da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Utakmica protiv Urugvaja je derbi, poslednji put kada smo igrali bilo je neizvesno i ako zabeležimo pobedu, sa mnogo više samopouzdanja dočekaćemo meč protiv Čilea – reako Havijer Maskerano.
Pored meča Argentina – Urugvaj u petak se sastaju i Bolivija – Peru, Kolumbija – Paragvaj i Ekvador – Čile.
Povezana vest:  Čukarički pobedio Voždovac, Radnik ubedljiv protiv Spartaka