zeljko_brkic

KVALIFIKACIJE ZA SP 2014

Igrači: Okrećemo se Makedoniji
 
Debitant u srpskoj reprezentaciji Alen Stevanović rekao je danas da ekipa poraz od Belgije mora da ostavi iza sebe i okrene se sledećim izazovima, pre svega, gostovanju u Makedoniju.
-U prvom poluvremenu protiv Belgije praktično smo samo mi postojali na terenu, igrali doslovce kako smo hteli. Posle promašaja i primljenog gola igrali smo malo više srcem nego glavom i belgijski fudbaleri su to umeli da iskoriste. Moj utisak, ipak, ostaje vezan za činjenicu da kad hoćemo, možemo da odigramo u skladu sa potencijalom koji je ogroman u našoj reprezentaciji. Ima još dovoljno prilika da se vratimo, da nadoknadimo izgubljeno i da se posvetimo sebi. Juče je prošlost, okrećemo se budućnosti – rekao je Stevanović na konferenciji za mediji u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.
Za propustenim prilikima u prvom poluvremenu meča sa Belgijancima žali i Aleksandar Ignjovski.
-Sigurno bi sve bilo drugačije da je neka od naših brojnih prilika rezultirala golom, ovako, sve se srušilo posle jednog centaršuta Belgijanaca. Krajnji ishod meča svakako nije odraz snaga na terenu, jer smo u drugom poluvremenu pali zbog umora, popustila nam je koncentracija i dva kontranapada bila su dovoljna da Belgija dođe do ubedljive pobede. Zaista nam je teško pao poraz pred našim navijačima, ali moramo da preduzmemo sve da u Makedoniji osvojimo tri boda – poručio je Ignjovski.
I golman Željko Brkić istakao je da poraz od Belgijanaca boli, ali da se mora napred.
-Uložili smo mnogo proteklih dana, sada smo i razočarani, emotivno i fizički ispražnjeni, ali ovo već danas mora da se zaboravi. Od danas ćemo misliti samo na utorak i meč protiv Makedonije. Mnogo važna utakmica, ipak, ne bih je ocenio kao presudnu u kvalifikacijama – rekao je Brkić.
On je naveo da ne treba pridavati veliki značaj činjenici što za Makedoniju zbog žutih kartona neće igrati Goran Pandev.
-Da je Pandev sjajan igrač, to je jasno i zaista ga dobro poznajem iz Italije. Ali, pogledajte slučaj sa selekcijom Belgije, dva ključna igrača im nisu igrala u Beogradu – Lukaku i Felaini, mnogi su smatrali da je to naša prednost, a ispostavilo se da su njihove alternative bile najbolji pojedinci na meču – zaključio je Brkić.
Vezni igrač u srpskom timu Aleksandar Ignjovski je izjavio da žali za propuđtenim prilikama protiv Belgije, jer bi bilo drugačije da je neka od brojnih prilika rezultirala golom Srbije.
Po njegovim rečima, „dve se srušilo posle jednog centaršuta Belgijanaca koji im je doneo vođstvo“.
-Krajnji ishod meèa svakako nije odraz snaga na terenu jer smo u drugom poluvremenu pali zbog umora, popustila nam je koncentracija i dva kontranapada bila su dovoljna da Belgija doše do ubedljive pobede –  smatra Ignjovski.
-Posle tri odigrane utakmice Belgijanci zaista izgledaju kao najkvalitetniji tim naše grupe mada je nezhavlno reći da si lako pobedio bilo koju ekipu u današnjem fudbalu, a posebno reprezentaciju neke zemlje – dodao je on.
Ignjovski je istakao da je reprezentativcima Srbije zaista teško pao poraz pred domaćim navijačima, ali ekipa mora učiniti sve da u Makedoniji osvoji tri boda.
Srpski fudbaleri sutra popodne putuju u Skoplje, a utakmica na stadionu Filip Drugi igra se u utorak od 20.30 sati.
Povezana vest:  Mlada reprezentacija Srbije se plasirala na EP 2015. godine