FUDBALSKA-LOPTA

U incidentima u Skoplju povređeno 14 osoba
 
Makedonska policija saopštila je danas da je u incidentima u Skoplju, pre i posle fudbalske utakmice sa Srbijom, ukupno povređeno 14 osoba.
Portparol makedonske policije Ivo Kotevski na konferenciji za novinare rekao je da se nekoliko odvojenih incidenata desilo u blizini Kamenog mosta na ulaz u Staru skopsku čaršiju.
Među povređenima su dvojica Crnogoraca, petoro srskih navijača, trojica Makedonaca i četvorica policajaca.
Policija je privela jednog 19. godišnjeg mladića pripadnika navijačke grupe skopske Sloge, Švercera i jednog srpskog državljanina koji je izvadio grčku zastavu na stadionu pre početka meča.
Pomenuta navijačka grupe, Šverceri u jednom trenutku napala je i navijače Makedonije.
Kako je saopštio Kotevski, incidenti su kulminirali nešto pre ponoći.
„Nije bilo najave masovnih okupljanja, niti je neko tražio pomoć policije. Naprotiv, navijači su samo izabrali da šetaju po lokalima i kafanama u centru grada“, izjavio je Kotevski.
U utorak popodne grupa huligana napala je dvojicu navijača iz Leskovca, a jedan od njih je zadobio ubodnu ranu u leđa i zbrinut je u Kliničkom centru u Skoplju. Drugi sa lakšim povredama nije zadržan na lečenju. Pre toga su dvojica mladića iz Podgorice napadnuta u blizini Čaršije, a posle toga su zbrinuti u Gradskoj bolnici.
Fudbaleri Makedonije sinoć su pobedili Srbiju sa 1:0 u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.
Povezana vest:  Fudbalska reprezentacija Indije dobila novog menadžera