sep_blater

Blater: Tužan sam zbog rasizma u fudbalu
 
Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da je rastužen rasističkim ispadima u tom sportu i istakao da se treba boriti da se diskriminacija eliminiše.
Blater na svom nalogu na Tviteru nije direktno pominjao utakmicu između mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu, ali je njegovo oglašavanje usledilo posle incidenata na terenu stadiona „Mladost“.
-Rastužen sam svaki put kada čujem o rasističkim incidentima u fudbalu. Moramo da nastavimo da se borimo da iskorenimo diskriminaciju iz našeg sporta. Izbacite rasizam iz fudbala – napisao je Blater.
Predsednik FIFA ostavio je link na zvaničnoj stranici svoje organizacije, u kojoj se citira posvećenost svetske kuće fudbala borbi protiv rasizma i citira se član statuta koji strogo zabranjuje bilo koji oblik diskriminacije.
Mladi engleski fudbaleri žalili su se da su bili meta rasističkih provokacija publike u Kruševcu, a posle meča kojeg su dobili rezultatom 1:0 i plasirali se na prvenstvo Evrope došlo je do tuče i koškanja na terenu.
Kazne protiv Srbije zatražili su danas Fudbalski savez Engleske, kao i ministarstvo sporta i premijer Britanije Dejvid Kameron.
Povezana vest:  ENGLESKA LIGA VESTI