bekvalac

Bekvalac: Potrudićemo se da OFK-u produžimo krizu

Trener Novog Pazara Dragoljub Bekvalac rekao je danas, uoči utakmice devetog kola Super lige Srbije sa gostujućim OFK Beogradom, da će njegov tim igrati protiv dobro organizovanog rivala koji trenutno postiže slabije rezultate. 
-OFK Beograd ima privremenu krizu rezultata, a ne krizu igre. Znam kako funkcionišu, bio sam tamo trener u tri navrata i oni će prevazići probleme. Jedino me brine što se na tom njihovom putu oporavka nalazimo i mi, koji ćemo se potruditi da im krizu produžimo barem za jedno kolo – rekao je Bekvalac novinarima u Novom Pazaru. 
-Beograđani će sutra doći ovde u najjačem sastavu i sa željom da osvoje bodove. Kompletni smo i mislim da ćemo uz jedan agresivan i angažovan pristup doći do važnih bodova – dodao je on. 
Novi Pazar je šestoplasirani tim u Super ligi sa 12 bodova, dok je OFK Beograd na 14. mestu sa pet bodova. Bekvalac je istakao da „romantičari“ imaju jedan od najboljih timova u ligi, iako su pri dnu tabele. 
-Skladna su celina, imaju reprezentativaca u mlađim selekcijama i Veseljka Trivunovića koji je pokretač svih akcija. Tu su i dva kvalitetna štopera, reprezentativac Milan Rodić, pa nam opasnost preti sa svih strana – ocenio je Bekvalac. 
Trener Novopazaraca je dodao da će njegova ekipa pokušati prva da postigne gol, što bi, po njegovom mišljenju, moglo da ima odlučujući značaj. 
-Neće tu biti senzacionalnog rezultata, recimo 3:0 ili 4:0 za nekog od rivala. Biće velika stvar za oba tima da prvi postignu gol, a sve ćemo učiniti da to budemo mi – kazao je Bekvalac. 
On je ocenio i da povratak Zvezdana Terzića na mesto predsednika predstavlja veliki dobitak za OFK Beograd, ali i srpski fudbal. 
-To je čovek koji je udario temelje ovom Fudbalskom savezu Srbije, a kasnije su se izdešavale određene stvari. Njegovim povratkom mnogo dobija i klub, ali i srpski fudbal – zaključio je Bekvalac. 
Vezni fudbaler Novog Pazara Dario Damjanović ocenio je da je OFK Beograd organizovana i disciplinovana ekipa, ali i da domaćin spremno ulazi u predstojeći meč. 
-Respektabilna su ekipa i treba da im odgovorimo na isti način, disciplinom i dobrom taktikom. Samo tako će bodovi ostati kod nas. Kompletni smo, a u meč ulazimo psihički i fizički maksimalno spremni – rekao je Damjanović. 
Utakmica između Novog Pazara i OFK Beograda igraće se suta u 14.30 na novopazarskom Gradskom stadionu.

Povezana vest:  Arena: Džerad u julu dolazi u Galaksi