manchester_united
Junajted i Arsenal podržali akciju protiv rasizma
Engleska organizacija za borbu protiv rasizma u fudbalu Kik it aut (Kick it out) saopštila je danas da će tražiti od klubova Premijer lige da igrači uoči utakmica osmog kola, ovog vikenda, nose majice sa porukom posvećenom tom problemu.
Kako se navodi, trener Mančester junajteda Aleks Ferguson i njegov kolega iz Arsenala, Arsen Venger, potvrdili su da će njihovi klubovi učestvovati u akciji.
Engleski fudbal već dugo se bori sa rasizmom, ali su u nacionalnom Savezu istakli da je nedavni potez bivšeg kapitena reprezentacije i igrača Čelsija Džona Terija da prihvati četiri meča suspenzije „veliki pomak u rešavanju tog problema“.
Teri je kažnjen pošto je utvrđeno da je prošle sezone na rasnoj osnovi uvredio igrača Kvins Park Rendžersa Antona Ferdinanda.
Fudbalski savez Engleske se u sredu uveče žalio Evropskoj fudbalskoj federaciji zbog navodnog rasističkog vređanja svojih igrača u utakmici baraža za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine, protiv Srbije u Kruševcu.
Odbrambeni fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand , međutim, istakao je da Englezi prvo moraju da „počiste u svom dvorištu, a potom da kritikuju druge“.
Povezana vest:  Putin: Bezbednost na SP mora biti efikasna