mladi_srb_eng

Delegat nije spomenuo rasizam!

Delegat Evropske fudbalske unije (UEFA na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske nije u zvaničnom izveštaju pomenuo da je tokom i posle susreta bilo rasističkih ispada najvijača.
Da je na stadionu „Mladost“ u Kruševcu bilo vređanja protivničkih igraèa na rasnoj osnovi, nije pomenuo ni glavni sudija te utakmice, čiji je izveštaj u sedište UEFA stigao dan ranije. Prijavu da su engleski fudbaleri vređani na rasnoj osnovi za sada je podnela samo Fudbalska asocijacija Engleske, koja za to treba da dostavi dokaze.
Večernje novosti prenose da su i glavni sudija i delegate utakmice u svojim izveštajima podrobno opisali samo fizički obračun igrača i članova stručnog štaba dva tima.
UEFA je zvanièno pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalske asocijacije Engleske zbog nesportskog ponašanja igrača, a postupak protiv našeg saveza vodi se i zbog tvrdnji Engleza da su njihovi fudbaleri vređani na rasnoj osnovi.
Šta je istina, utvrdiće Kontrolna i disciplinska komisija UEFA na sastanku koji je zakazan za 22. novembar.
Članovi te komisije su predsednik Tomas Partl (Austrija), Šak Anten (Švajcarska), Šandor Berci (Mađarska), Džim Stjerne Hansen (Danska), Hans Lorenc (Nemačka), Georg Popesku (Rumunija), Rudolf Repka (Češka), Džejms Šo (Severna Irska) i Žoel Volf (Luksemburg).

Povezana vest:  Lazar Marković: Nije bilo šamara, samo sam odgurnut