rad-fkpartizan

Partizan pobedio Rad sa 1:0 derbiju kola Super lige
 
Fudbaleri beogradskog Partizana pobedili su danas u gostima gradskog rivala Rad sa 1:0, u prvoj utakmici devetog kola Super lige.
Jedini gol na stadionu Obilića na Vračaru postigao je Ivan Ivanov u 10. minutu.
Partizan je pobedom pobegao rivalima na tabeli Super lige, pa posle devet odigranih utakmica ima pet bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde, a sedam od Rada koji je treći.
Crno-beli su poveli posle slobodnog udarca Nikole Ninkovića sa desne strane, kada je Ivanov ostao sam na pet metara i udarcem glavom lako savladao golmana domaćih Branislava Danilovića.
Domaća ekipa je od 80. minuta igrala sa igračem manje, pošto je isključen Goran Čaušić, jer je s leđa povukao napadača Partizana Aleksandra Mitrovića.
Rad je posle pogotka Partizana imao blagu inicijativu, ali su je crno-beli povratili do kraja poluvremena.
U prvom delu igre nije bilo mnogo izrazitih šansi ni na jednoj strani, ali je bilo poluprilika.
Za Rad su pokušavali Predrag Luka i Slavko Perović, dok su za Partizan prilike kreirali Ninković, Lazar Marković i kapiten Saša Ilić, koji je imao nekoliko zanimljivih duela s Lukom.
Na startu drugog dela Partizan je imao inicijativu, dok je Rad krenuo u napad sredinom drugog poluvremena.
Najbolje prilike za Rad imao je Luka, dok su kod gostiju dobrim šutevima pretili Miloš Jojić i Saša Marković.
Jojiću je golman Rada branio udarce iz daljine u 50. i 60. minutu, dok je posle jednog kontranapada Saša Marković šutirao sa 16 metara u 83. minutu, ali je ponovo bio oprezan čuvar mreže domaćih.
Najbolju šansu za Rad da izjednači rezultat imao je Luka kada je posle solo prodora u 88. minutu šutirao sa 15 metara, ali mu je golman gostiju Petrović dobro odbranio.
Crno-beli su se u poslednjih 10 minuta utakmice povukli i igrali uglavnom na kontranapade.
Povezana vest:  Nastasić u kombinaciji za tim Sitija