RobertoDiMatteo

LIGA ŠAMPIONA

Šahtjor čeka Čelsi, Juventus u Danskoj

Šampion Evrope i lider Premijer lige Čelsi u najzanimljivijem meču sutrašnjeg programa trećeg kola fudbalske Lige šampiona gostuje ukrajinskom Šahtjoru sa željom da potvrdi sjajnu formu iz prvenstva koja je kulminirala minulog vikenda ubedljivom pobedom protiv Totenhema (4:2), prvom na „Vajt Hart Lejnu“ posle sedam godina.
Pred izabranicima Roberta Di Matea svakako je veoma težak zadatak, što zbog kvaliteta ukrajinskog šampiona koji je ove sezone neporažen, uz 12 uzastopnih pobeda u prvenstvu, što zbog činjenice da bi eventualni poraz mogao da ih „pogura“ na treće mesto u grupi, ukoliko Juventus prema očekivanju pobedi Nordsjelend u Danskoj.
-Šahtjor igra napadački fudbal, ali ni mi se sigurno nećemo samo braniti, jer ekipa koja u sastavu ima igrače poput Mate, Azara i Oskara ne može da igra defanzivno – izjavio je Di Mateo i tako potvrdio da njegov tim ove sezone ima drugačiju filozofiju igre u odnosu na prethodnu kada su pre svega odbranom stigli do trofeja.
Čelsi je na poslednja tri meča postigao najmanje četiri gola, a sjajni Španac Huan Mata, dvostruki strelac protiv Totenhema uveren je da i protiv Šahtjora nema razloga da bude drugačije.
-Sve je veoma jednostavno, potrebno je samo da odigramo kao u derbiju protiv Totenhema i rezultat neće izostati – poručio je Mata.
Kako je najavljeno u startnoj postavi Čelsija biće kapiten DŽon Teri, koji trenutno u prvenstvu izdržava suspenziju od četiri utakmice suspenzije zbog vređanja Antona Ferdinanda na rasnoj osnovi.
U drugom meču E grupe Juventus gostuje danskom šampionu Nordsjelendu i posle dva startna remija sa Čelsijem i Šahtjorom pokušaće da zabeleži prvu ovosezonsku pobedu u elitnom takmičenju.
-Svesni smo značaja dresa koji nosimo i uveren sam da ćemo u Danskoj ostvariti cilj – poručio je Urugvajac Hoze Martin Kaseres, jedan od junaka pobede u derbiju protiv Napolija (2:0) minulog vikenda.
U preostale tri grupe nema izrazitog derbija, Mančester Junajted je favorit protiv Brage (tu utakmicu sudiće srpski arbitar Milorad Mažić), baš kao i Barselona protiv Seltika, dok bi veoma zanimljivo moglo da bude u duelima najprijatnijeg iznenađenja takmičenja BATE Borisova protiv Valensije i moskovskog Spartaka i Benfike.
Raspored sutrašnjih utakmica trećeg kola Lige šampiona:
E grupa: Šahtjor – Čelsi, Nordsjelend – Juventus.
Tabela: Čelsi i Sahtjor 4, Juventus 2, Nordsjelend 0.
F grupa: BATE Borisov – Valensija, Lil – Bajern.
Tabela: BATE Borisov 6, Bajern 3, Valensija 3, LIl 0. 
G grupa: Spartak Moskva – Benfika, Barselona – Seltik.
Tabela: Barselona 6, Seltik 4, Benfika 1, Spartak Moskva 0.
H grupa: Mančester Junajted – Braga, Galatasaraj – Kluž.
Tabela: Mančester Junajted 6, Kluž 3, Braga 3, Galatasaraj 0.
Sve utakmice igraju se od 20.45, osim duela Spartak Moskva – Benfika koji počinje od 18 sati.

Povezana vest:  Krunić zadovoljan pobedom u Kupu