FK_Partizan_logo

Partizan uputio apel navijačima pred utakmice sa Interom
 
Fudbalski klub Partizan pozvao je danas svoje navijače da na utakmicama protiv Intera u Ligi Evrope pokažu da nisu rasisti i huligani.
-Trenutno je glavna tema u fudbalskoj Evropi tvrdnja da su srpski navijači rasisti, huligani i da srpske klubove i reprezentativne selekcije treba na duže vreme odstraniti iz evropskih takmicenja. Znamo da to nije istina, a sada nam se pruža prilika da to i dokažemo. Iskoristimo je. Pokažimo u Milanu i Beogradu privrženost klubu i fudbalu, umeće navijanja, ali i poštovanje protivnika i njegovih navijača – navodi se u saopštenju crno-belih.
Klub iz Humske je već duže vreme u kontaktu sa Interom, ali i srpskom i italijanskom policijom i poručuje da oni koji nemaju ulaznicu za utakmicu neće moći da pređu granicu i uđu na stadion.
-Uvereni smo da će navijači Partizana koji budu prisutni na utakmici svojim ponašanjem ispraviti ružnu sliku koja o nama vlada u Italiji i drugim evropskim zemljama. Odreknimo se nekih pogrešnih navika koje se u Evropi više ne prihvataju i tolerišu – pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren, isticanja parola koje vredaju učesnike sportskih priredbi ili bilo koga drugog – poručuju iz Partizana.
Utakmica trećeg kola H grupe Lige Evrope Inter – Partizan igra se u četvrtak od 19 sati na stadionu Đuzepe Meaca.

 

Povezana vest:  Hal Siti u Premijer ligi posle drame