uefa_champions_league

LIGA ŠAMPIONA

Derbi u Dortmundu, Milan na teškom ispitu u Malagi

Utakmicama trećeg kola sutra uveče nastavlja se Liga šampiona, a najzanimljivije trebalo bi da bude u Dortmundu, gde će Borusija dočekati madridski Real.
Šampioni Nemačke i Španije u različitim raspoloženjima dočekuju ovaj duel. Borusija je u lokalnom derbiju izgubila od Šalkea, dok je Real savladao ekipu Selte.
-Igrali smo loše u subotu protiv Šalkea, ali meč sa Realom ostaje ono što je najvažnije u ovom trenutku – kazao je trener Borusije Jirgen Klop. 
U timu iz Dortmunda trebalo bi da bude i Neven Subotić, a njegov saigrač iz odbrane Mats Humels obećao je bolju partiju nego u subotu.
-Sutra ćemo pokazati potpuno drugačije lice protiv Reala. Takođe, vratiće nam se neki igrači koji su do sada bili povređeni – istakao je Humels.
Napadač madridskog Reala Karim Benzema ocenio je da je Borusija velika ekipa.
-Radi se o opasnom rivalu, pogotovo kada igra kod kuće. Ovaj meč biće težak kao i prethodna dva – naveo je Benzema.
U drugoj utakmici D grupe Ajaks će u Amsterdamu ugostiti engleskog prvaka Mančester Siti.
Holanđani su u prva dva kola LŠ doživeli poraze, a sutra će pokušati da zabeleže prvu pobedu kod kuće nad engleskim timom još od 1980. godine. Siti takođe traži prvu pobedu u elitnom takmičenju ove sezone, a u sastavu bi trebalo da bude i Aleksandar Kolarov.
Italijanski Milan će pokušati u meču C grupe da napravi dobar rezultat protiv debitanta u LŠ, Malage, ali kako „rosoneri“ igraju ove sezone, pobeda bi predstavljala podvig.
Za španski tim i njegove navijače ovaj meč svakako će predstavljati spektakl.
-Ne plašimo se Milana. Ako osvojimo tri boda, praktično ćemo otvoriti vrata osmine finala LŠ. Ovo je najvažnija utakmica u istoriji kluba – rekao je vezista Malage Hoakin.
Ekipa Zenita će u drugom meču C grupe ugostiti belgijski Anderleht. Iako je tokom prelaznog roka uložio gotovo 80 miliona evra za pojačanja, ruski klub u prva dva kola elitnog takmičenja nije osvojio nijedan bod. 
Za razliku od njega, Anderleht, u čijem napadu igra Milan Jovanović, zabeležio je vredan remi na gostovanju na stadionu San Siro.
„Zahuktali“ Pari Sen Žermen sutra stiže na maksimirski stadion gde će protiv Dinama odigrati utakmicu A grupe.  Pariski „sveci“ imaju pobedu i poraz, a očekivani trijumf u Hrvatskoj pogurao bi ekipu ka plasmanu u osminu finala LŠ. Ekipa Dinama nije osvojila bodove u prva dva kola, a domaći su optimisti, pa se nadaju da mogu da naprave iznenađenje. 
-Mnogo puta se pokazalo da manji klub i slabija ekipa mogu da iznenade gigante. Mi verujemo da možda možemo nešto da napravimo u toj utakmici. Niko ne može da nam oduzme nadu. Igraćemo bez opterećenja – kazao je igrač Dinama Domagoj Vida, čija ekipa je prošle sezone u LŠ izgubila od drugog francuskog predstavnika, Liona sa 7:1.
Trenutni lider A grupe, ekipa Porta dočekaće ekipu kijevskog Dinama, čije boje brani srpski internacionalac Miloš Ninković.
U derbiju B grupe fudbaleri Arsenala u Londonu će ugostiti nemački Šalke.
Tim iz Gelzenkirhena je prošlog vikenda u prvenstvu slavio u Dortmundu, dok je Arsenal u Premijer ligi izgubio na gostovanju u Noriču.
-Verujem da će sutrašnji meč biti sličan onom u Dortmundu. Arsenal takođe ima dosta dobrih fudbalera, igraju brzo i dinamično. Očekujem pun stadion i tešku utakmicu. Spremni smo za veliki izazov – rekao je igrač Šalkea Luis Holtbi, čiji otac je Englez, a majka Nemica.
U drugoj utakmici ove grupe francuski Monpelje će dočekati grčki Olimpijakos, a oba tima pokušaće da dođu do prvog trijumfa u LŠ.
Parovi:
Grupa A:
Porto – Dinamo Kijev (20.45)
Dinamo Zagreb – PSŽ (20.45)
Tabela: Porto 3, Dinamo Kijev 3, PSŽ 3, Dinamo Zagreb 0.
Grupa B:
Arsenal – Šalke (20.45)
Monpelje – Olimpijakos (20.45)
Tabela: Arsenal 6, Šalke 4, Monpelje 1, Olimpijakos 0.
Grupa C:
Zenit – Anderleht (18)
Malaga – Milan (20.45)
Tabela: Malaga 6, Milan 4, Anderleht 1, Zenit 0.
Grupa D:
Borusija Dortmund – Real Madrid (20.45)
Ajaks – Mančester Siti (20.45)
Tabela: Real Madrid 6, Borusija 4, Mančester Siti 1, Ajaks 0.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultat večerašnjih utakmica 14. kola Primere i tabela