ratomir_dujkovic_i_aleksandar_stanojevic_fudbalUkrajina testira srpske omladince u Kragujevcu

 

Fudbalska reprezentacija Srbije do 19 godina (igrači rođeni posle 1.1.1991.godine) odigraće u sredu 31.marta u Kragujevcu (15.00, stadion „Čika Dača“) još jednu međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv vršnjaka iz Ukrajine. Izabranici Aleksandra Stanojevića imaće protiv sebe aktuelnog prvaka Evrope u omladinskom uzrastu, ali su tu titulu Ukrajinci osvojili sa godinu dana starijom generacijom, eliminisaši u polufinalu EP 2009 i Srbiju, rezultatom 3:1.

Iste selekcije sastale su se i na prošlom turniru „Stevan Vilotić – Ćele 2009“, kada su „orlići“ pobedili sa 1:0, a megdan u Kragujevcu za naš stručni štab biće idealna prilika da još jednom proveri mogućnosti pojedinih igrača pred drugi krug kvalifikacija u maju. Selektor Aleksandar Stanojević uputio je pozive za 20 igrača i dva golmana, a okupljanje je zakazano za nedelju 28.mart u 14 sati u hotelu „M“, odakle se reprezentacija seli u Kragujevac, gde će trenirati do utakmice sa Ukrajinom. Na spisku se nalaze:

Povezana vest:  Konte: Italija može do finala Evropskog prvenstva

Golmani: Marko Dmitrović, Vilson Caković (obojica Crvena zvezda).

Odbrana: Jovan Krneta (Partizan), Stefan Deak (Spartak Nalčik, Rusija), Milan Rodić (OFK Beograd), Miloš Ostojić (Teleoptik), Zlatko Liščević (Crvena zvezda/Sopot), Lazar Ćirković (Rad), Nikola Maksimović (Sevojno), Filip Pjević (Mladost, Apatin).

Sredina terena: Predrag Stevanović (Šalke, Nemačka), Saša Marković (OFK Beograd), Darko Brašanac (Partizan), Marko Adamović (Spartak Zlatibor Voda),  Vojkan Miljković (Teleoptik), Nikola Krčmarević (Čukarički), Luka Milivojević (Rad), Goran Brkić (Mladost, Apatin).

Napad: Marko Šćepović, Aleksandar Đoković (Teleoptik), Bojan Aleksić (OFK Beograd), Đorđe Šušnjar (Vojvodina).

S obzirom da se utakmica sa Ukrajinom ne igra u standardnom FIFA terminu, za ovu utakmicu selektor Stanojević nije pozivao perjanice ove generacije Adema Ljajića (Fjorentina), Danijela Aleksića (Đenova), Milana Milanovića (Lokomotiva, Moskva), Filipa Đuričića (Herenven) i Aleksandra Ignjovskog (Minhen 1860), a zbog lakše povrede otkazao je i Nemanja Čović (Parma). Još ranije je poznato da duža pauza predstoji sjajnom štoperu Urošu Ćosiću (CSKA, Moskva) koji neće biti na raspolaganju ni za drugi krug kvalifikacija u Austriji od 25. do 30.maja.

Povezana vest:  Pobede Katanije, Fiorentine, Sijene i Atalante

Izuzetno ohrabrujuća vest za naš stručni štab je povratak u reprezentaciju veoma nadarenog Predraga Stevanovića iz Šalkea, koji je bio okosnica ove selekcije u kadetskom uzrastu, ali je zbog povrede izostao sa prošlog Prvenstva Evrope za omladince i posle skoro deset meseci opet će se staviti na raspolaganje selektoru Stanojeviću. Od lakše povrede oporavio se i Marko Šćepović, naš najbolji strelac u prvom krugu kvalifikacija, pa će on predvoditi napad naše selekcije u Kragujevcu.

– Utakmicom sa Ukrajinom nastavljamo sprovođenje plana i programa koji smo napravili do drugog kruga kvalifikacija u Austriji, koje će biti od izuzetne važnosti za ovu generaciju, jer plasmanom na Prvenstvo Evrope imaju priliku da uđu u istoriju i stignu čak do Prvenstva sveta. Imaćemo veoma kvalitetnog protivnika, odličnu priliku da proverimo vrednosti još nekih momaka i zaoštrimo konkurenciju za svako mesto u timu. Veoma se radujem što će posle dužeg vremena stići Predrag Stevanović, radi se o sjajnom, već dokazanom igraču, ali je iza njega period duže pauze. Nakon ove utakmice imaćemo još duel sa Grcima, 14.aprila kada ćemo pokušati da izvedemo najjači sastav, u zavisnosti od dogovora sa inostranim klubovima, a pripreme za drugi krug kvalifikacija startovaće sredinom maja – naglasio je selektor U-19 reprezentacije Srbije, Aleksandar Stanojević.

Povezana vest:  Kapelo i zvanično na klupi Rusije

Podsetimo, Srbija će se od 25. do 30.aprila u Austriji, boriti za prvo mesto u grupi koje nam donosi plasman na Prvenstvo Evrope 2010 u Francuskoj, a pored domaćina rivali će nam biti još Danska i Švajcarska. Šest od osam selekcija sa PE u Francuskoj izboriće plasman i na U-20 Prvenstvo sveta 2011.godine, čiji je domaćin Kolumbija, a na ovom takmičenju nikada nismo učestvovali od raspada SFRJ.