fk_novi_pazar

Policija radi na identifikaciji navijača

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije u Novom Pazaru, u dogovoru sa tužilaštvom, preduzimaju neophodne aktivnosti na identifikaciji osoba koje su učestvovale u izradi, unošenju i isticanju transparenta „Rešen rebus, srce, burbreg, pluća, živela žuta kuća“ na fudbalskoj utakmici Novi Pazar – Rad, u Novom Pazaru.
Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, za sada, nema izjašnjenja tužilaštva u ogledu kvalifikacije dela, pa će to biti učinjeno naknadno, nakon sačinjavanja izveštaja.
Transparent koji se porukom podsmeva srpskim žrtvama trgovine organima na Kosovu i Metohiji razvili au navijači Novog Pazara iz grupe „Ekstremi“, kao odgovor na sličan incident na Banjici u martu, kada su navijači Rada vređali žrtve Srebrenice.
Prema svedočenju očevidaca, sporni transparent je tokom utakmice podignut na svega 20, najviše 30 sekundi, a pokušaj policije da ga pronađe prilikom izlaska navijača sa stadiona, ostao je bezuspešan. Policija, međutim, ima video snimak transparenta i većine navijača koji su ga držali.
Inače, prilikom prestresa pri ulasku navijača na stadion kod Eldara Dautovića (33) pronađen je pištolj marke „CZ“ sa devet komada municije i on je zadržan u policijskom pritvoru.
Takođe, tokom utakmice napadnut je redar koji je zadobio lakše telesne povrede. Njega je napao Husović Haris (19), od ranije poznat policiji.

Povezana vest:  Inzagi: Aleks, dobro razmisli hoćeš li u trenere, nije lako