vermezovic_par_nef

Vermezović: Šteta, ali pokazali smo da možemo

 

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je da ne može da bude zadovoljan rezultatom, ali da ga raduje igra koju je njegova ekipa pružila u večerašnjem porazu od Intera (0:1) u trećem kolu Lige Evrope.

-Večeras smo videli izvanrednu utakmicu, predstavili smo se u pravom svetlu. Šteta, mogli smo i bolje da prođemo. Inter je pokazao da je veliki tim, strpljivo su tražili šansu. Rezultatom ne mogu da budem zadovoljan, ali onim što smo pokazali mogu – kazao je on.

Povezana vest:  Juventus, Benfika, Lion i Valensija u četvrtfinalu LE

Vermezović je dodao da je zadovoljan što je njegova ekipa naterala Inter da u finiš utakmice uđe sa „teškom artiljerijom“, jer su na teren morali i Havijer Zaneti i Dijego Milito.

Srateg crno-belih kazao je da nema šta da zameri Lazaru Markoviću, koji nije iskoristio dve odlične prilike.

-Činjenica je da je Lazar odigrao dobru utakmicu, u prvom pogodio stativu, u drugom imao jedan na jedan sa Handanovićem. Protivnički golman je tu pokazao zašto je veliki i zašto je toliko plaćen. Ne mogu da mu zamerim, ima samo 18 godina. Budućnost je pred njim. I bolji su promašivali ovakve šanse – naveo je on.

Povezana vest:  Stanković: Hvala Antiću za sve što je uradio

Trener šampiona Srbije naveo je i da je odbrana, ne računajući par situacija, odigrala na visokom nivou.

-Greške su moguće kada igrate protiv timova kao što je Inter. On nas je naterao na greške. Uprkos svemu, i naša odbrana je odigrala večeras dobar meč, ne bi trebalo zaboraviti da i tu imamo mlade igrače – istakao je Vermezović.

Vermezović je kazao i da ne očekuje da poraz kao što je večerašnji može da ostavi posledice po atmosferu i formu ekipe.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati i tabela Primere

-Igračima sam rekao da nemaju nijedan razlog da budu tužni posle ovog meča. Komentarisaćemo utakmicu večeras, a već od sutra ćemo se truditi da je zaboravimo. Ovo će biti ispit i za mlade igrače, ali verujem da će prevazići trenutno situaciju. Dobro je što smo sada videli da možemo – zaključio je on.

Vermezović je demantovao i da u sastavu nije bilo Nikole Ninkovića zbog incidenata na meču mlade reprezentacije Srbije sa Engleskom u Kruševcu.