mudrinski_cz_radnicki_n (2)

SUPERLIGA SRBIJE

Zvezda protiv Donjeg Srema, Partizan na Novi Pazar

Utakmicama 10. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Superligi, Crvena zvezda će gostovati ekipi Donjeg Srema, dok će Partizan dočekati Novi Pazar.
Crveno-beli su „vezali“ dve pobede, jednu u prvenstvu, a drugu u sredu u kupu i u dobrom raspoloženju putuju u Novi Sad, gde Donji Srem igra kao domaćin.
-U dve utakmice postigli smo devet golova, što dokazuje da smo u usponu forme. Naredni susret je izuzetno bitan za nas, možda i najvažniji u jesenjoj polusezoni. Donji Srem je u nekim mečevima pokazao koliko je ozbiljan tim i da mogu da se nose sa svim protivnicima. I pored toga, smatram da smo kvalitetniji pojedinačno i kao kolektiv od njih i verujem u osvajanje nova tri boda – rekao je napadač crveno-belih Filip Kasalica na konferenciji za novinare na Marakani.
Branilac titule Partizan, juče je bio na korak od senzacionalne pobede nad Interom u Ligi Evrope, a u nedelju ga očekuje povratak u „surovu“ domaću realnost.
Novi Pazar u dosadašnjem toku sezone igra prilično dobro, ali prošlosezonsko gostovanje u Humskoj neće pamtiti po lepom, jer su izgubili sa 5:0.
Ekipa subotičkog Spartaka nalazi u seriji dobrih rezultata, a sutra će u malom vojvođanskom derbiju gostovati kulskom Hajduku, koji se grčevito bori za opstanak u elitnom društvu.
Jedini tim koji još nije zabeležio pobedu u Superligi, Smederevo ide na noge BSK-u iz Borče, a domaćin će verovatno pokušati da popravi veoma lošu sliku iz poslednjeg kola kada su izgubili od Crvene zvezde sa 7:2.
Fudbaleri Jagodine, po svemu sudeći i ove sezone će se boriti za mesto koje vodi u Evropu, a u nedelju ih očekuje duel sa jednom od trenutno lošijih ekipa u ligi, kragujevačkim Radničkim.
Pretposlednji OFK Beograd dočekaće na Karaburmi ekipu niškog Radničkog koja pruža solidne partije ove jeseni, dok će Vojvodina u nedelju u Novom Sadu protiv Javora pokušati da dođe do prve pobede u šampionatu posle dosta vremena.
Ekipa Rada u prošlom kolu poražena je od Partizana, a sutra će utisak pokušati da popravi u duelu sa Slobodom u Užicu.
Parovi 10. kola:
Hajduk – Spartak (13.30), BSK – Smederevo, OFK Beograd – Radnički Niš, Sloboda – Rad, Donji Srem – Crvena zvezda (19).
Sutra: Jagodina – Radnički Kragujevac (13.30), Vojvodina – Javor (15), Partizan – Novi Pazar (17).
Tabela: Partizan 24, Crvena zvezda 22, Rad 17, Jagodina 17, Vojvodina 14, Novi Pazar 13, Radnički Niš 12, Sloboda 12, itd.

Povezana vest:  Čeh i zvanično u Arsenalu