FUDBALSKA-LOPTA
ENGLESKA, KUP
Čelsi i Junajted režirali novu dramu na Stamford Bridžu
Fudbaleri Čelsija i Mančester Junajteda režirali su večeras novu dramu na londonskom Stamford Bridžu, tri dana nakon što je gostujući tim slavio u prvenstvenom susretu Premijer lige (3:2).
Aktuelni evropski prvak Čelsi revanširao se Junajtedu i pobedom od 5:4 posle produžetaka plasirao se u četvrtfinale engleskog Liga kupa.
Večerašnji duel obilovao je uzbuđenjima, a akteri su ispunjenom gledalištu priuštili pravu fudbalsku poslasticu. Činilo se da će tim Aleksa Fergusona ponovo slaviti nakon vođstva na poluvremenu, međutim, domaćin je nadahnutom igrom u spektakularnom nastavku napravio preokret.
Čelsi je izbegao eliminaciju pogotkom Azara iz penala u trećem minutu sudijske nadoknade, da bi u produžecima smogao snage za konačan trijumf i slatku „osvetu“ velikom protivniku.
Liverpul je priredio novo razočaranje navijačima porazom kod kuće od Svonsija (3:1), dok je Norič kao domaćin srušio Totenhem (2:1) i probio se u četvrtfinale.
Današnji rezultati osmine finala:
Liverpul – Svonsi 1:3 (Suares 77 – Čiko 34, Dajer 72, Guzman 90)
Čelsi – Mančester Junajted 5:4 posle produžetaka (Luiz 31.penal, Kejhil 52, Azar 90+3 penal, Staridž 98, Ramireš 116 – Gigs 22, 120. penal, Ernandes 43, Nani 59)
Norič – Totenhem 2:1 (Vertongen autogol 84, Džekson 87 – Bejl 66)
Odigrano u utorak: Lids – Saitempton 3:0, Reding – Arsenal 5:7 posle produžetaka, Sanderlend – Midlzbro 0:1, Svindon – Aston Vila 2:3, Vigan – Bredford penalima 2:4.
Povezana vest:  Trojica fudbalera Gimaraeša zaraženi korona virusom