fk_novi_pazar

Novi Pazar: Nismo očekivali ovako visoku kaznu
 
Portparol Fudbalskog kluba Novi Pazar Redžep Korać rekao je danas da taj klub nije očekivao visoke kazne za nedolično ponašanja navijača na utakmici sa beogradskim Radom 24. oktobra, u osmini finala nacionalnog kupa.
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) kaznila je Novi Pazar sa dva meča igranja bez prisustva publike i novčano sa 500.000 dinara, nakon što su ekstremni domaći navijači istakli na tribinama skandalozan transparent sa porukom: „Rešen rebus – srce, bubreg, pluća, živela žuta kuca“.
-Nismo očekivali ovako visoku kaznu zato što je klub preduzeo sve što je u njegovoj moći kako bi utakmica sa Radom protekla u najboljem mogućem redu, kao i zbog ocene delegata utakmice i komesara za bezbednost koji su bili na tom meču. Takođe smo iznenađeni jer je policija preduzela mere hapšenja osumnjičenih za pomenuti incident na utakmici – rekao je Korać.
On je dodao da su utakmice Novog Pazara veoma posećene i da klub velika finansijska sredstva ubira upravo prodajom karata.
-Ovom prilikom biće nam uskraćen takav priliv novca. Ono što je veoma negativno u ovom trenutku je najava jednog od naših najvećih sponzora za raskid ugovora pošto ovakvim incidentima i ovakvim situacijama, u kojima se klub često nalazi, njihova firma dobija samo anti-reklamu – zaključio je Korać.
Povezana vest:  Milinković: Imamo značajnu prednost nad Jagodinom