ljubisa_tumbakovic

Tumbaković: Finansijska situacija pod kontrolom

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je danas da je finansijska situacija u klubu pod kontrolom i da nema nikakvih problema sa isplatama igrača.
-Apsolutno nemamo nikakav problem u ovom trenutku i zato nema potrebe da ga pravimo tamo gde ne postoji. Živimo u zemlji gde svi imaju finansijske poteškoća. Mi smo stabilni na tom planu i radimo i funkcionišemo dobro – rekao je Tumbaković.
On je istakao da ima redovnu komunkaciju i sa igračima i sa čelnim ljudima kluba.
-Tačno je da sam imao sastanak sa igračima i on je protekao dobro i u optimističkom raspoloženju. Ispričali smo se kako treba i svako je otišao da radi svoj posao – istakao je on.
Tumbaković je rekao je poraz od Borca prošlost, ali da jeste neuspeh eliminacija iz Kupa, i da se uprkos tome „okrećemo narednim zadacima“.
On je negirao problem sa zakašnjenjem plata, rekavši da ona nemaju veze sa porazom od Borca u Kupu.
-Motiv ekipe koja je igrala protiv Borca nije bio novac, već želja za dokazivanjem Zašto tu priliku nisu iskoristili, to je za analizu. Činjenica je da je forma fudbalera koji redovno igraju u uzlaznoj putanji – rekao je Tumbaković
Sportski direktor Partizana je naglasio da „prihvatamo da smo pogrešli u proceni i da je rezervni tim trebalo da izađe na teren protiv Borca“.
-Ta ekipa je i u prethodnom meču pobedila Proleter, pa smo upravo na tome bazirali procenu – dodao je Tumbaković.
On je otkrio o čemu je razgovarao sa Masimom Moratijem tokom utakmice Lige Evrope prošle nedelje u Milanu.
-Imali smo džentlmenski razgovor. Pohvalio je Partizan rekavši da ima dobru i mladu ekipu i istakao da očekuje još interesantniju utakmicu u Beogradu – rekao je Tumbaković.
Na utakmici protiv Borca Nikola Ninković je postao najmlađi kapiten u istoriji kluba.
-Logično je da je on dobio traku, jer se trudimo da afirmišemo igrače iz naše škole. Tako sam i ja svojevremeno dao traku Albertu Nađu, iako je i tom tenutku bilo starijih fudbalera od njega – kazao je Tumbaković.
On se nije složio sa ocenom da je poraz od Borca pokazao da je Partizan promašio sa pojačanjima u letnjem prelaznom roku.
-Samo sticajem okolnosti Sreten Sretenović nije do sada igrao, jer ispred sebe ima dvojicu odličnih igraca, ali je pokazao da možemo da računamo na njega. Verujem da će i Goran Lobre pokazati da je dobro pojačanje – istakao je Tumbaković.
On je dodao da će klub analizirati uzroke slabe posete navijača ove jeseni na stadionu u Humskoj i da veruje da uzrok tome nisu igre Partizana, jer su crno – beli pružili dosta u prethodnom periodu.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2011, Sledeće godine biće završeno devet stadiona za SP