jose_murinjo_okt_2011

Murinjo: Svi u Realu moraju da podignu nivo igre
 
Trener madridskog Reala Žoze Murinjo upozorio je danas svoje fudbalere da moraju da podignu nivo igre ukoliko žele da odbrane titulu prvaka Španije.
Nemački reprezentativac Mesut Ozil igra bolje nakon kritika zbog slabih partija na početku sezone, ali Murinjo tvrdi da mora da učini više.
-Šta on ima, zaista?. Igra isto kao i drugi, svi oni bi trebalo da podignu formu. Za pobedu moramo dobro da igramo, jer kada to ne uradimo, mi ne pobedimo. Ostali timovi imaju više sreće u nekim detaljima, mogu da pobede i kada ne igraju dobro – izjavio je Murinjo novinarima u Madridu.
Portugalski stručnjak potvrdio je da „kraljevskom klubu“ nedostaju povređeni igrači sredine terena Ćabi Alonso i Sami Kedira, ali je uveren da ima dovoljan izbor u ekipi za „pokrivanje“ njihovog odsustva.
-Voleo bih da Ćabi i Kedira igraju, ali to nije problem, imamo i druge opcije – poručio je Murinjo, odbacivši primedbe da na poslednjim utakmicama nije u tim uvrstio više mladih igrača.
On smatra da klupska akademija mladih u poslednjih nekoliko godina nije proizvela dovoljno talenata svetske klase.
Real Madrid posle devet odigranih kola zaizima četvrto mesto na tabeli Primere i zaostaje osam bodova za vodećim dvojcem, Barselonom i madridskim Atletikom.
Povezana vest:  FIFA: Biološki pasoši obavezni za sve igrača na SP 2014.