JANKOVIC_ZVEZDA-RADNICKI_NIS_18

Janković: Ovaj poraz boli, a odlučio je sporni detalj
 
Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je posle večerašnjeg poraza od Jagodine (1:2) da je sporna situacija kod penala za goste prelomila meč.
-Prvo poluvreme obeležila je rovovska borba i zaista smo imali dosta problema da probijemo blok gostiju. Kada nam je tako nešto polazilo za rukom, dolazili smo do kontrole stvari na terenu. Ipak, gosti su izjednačili iz sporne situacije i to je prelomilo utakmicu. Ovo je neprijatan i bolan poraz – rekao je Janković na konferenciji za novinare posle utakmice.
Zvezda je vodila od 47. minuta golom Ognjena Mudrinskog, a sudija Dejan Dimitrijević je u 65. minutu svirao penal zbog prekršaja koji je ipak bio izvan kaznenog prostora.
Golman Boban Bajković je odbranio penal Milošu Đuriću, ali je ovaj fudbaler odbijenu loptu poslao u mrežu. Jagodinci su zatim do pobede došli golom Dejana Đenića u 86. minutu.
Crveno-beli posle 11. kola Superlige zaostaju pet bodova za vodećim Partizanom.
-Večerašnji poraz ne bi smeo da se odrazi na ekipu i njenu motivaciju. Naša motivacija je dres koji nosimo, a ne to ko nam je protivnik – dodao je Janković.
Trener Jagodine Simo Krunić istakao je da je njegova ekipa u par navrata imala sreće večeras, ali da je odigrala najbolju partiju u dosadašnjem toku sezone.
-Igrali smo dobro na početku, Zvezda je u drugom delu brzo
povela, posle čega smo imali sreće. Nakon izjednačenja se meč otvorio, mi smo to iskoristili i došli do iznenađenja. Ovaj trijumf nam mnogo znači za dalji rad. Ovo je naša najbolja utakmica u sezoni, ali nisam siguran da li možemo stalno ovako da igramo – zaključio je Krunić.
Povezana vest:  FSS osudio ponašanje gradskog menadžera Vesića