diego_millito_inter

Sjajni Inter utišao navijače Juventusa
 
Fudbaleri Intera večeras su u Torinu ubedljivo savladali šampiona Italije, Juventus sa 3:1 u „Derbiju Italije“ odigranom u okviru 11. kola Serije A.
Ovim trijumfom izabranici Andree Stramaćonija prišli su na samo bod zaostatka rivalu iz Torina i najavili uzbudljivu trku za šampionsku titulu.
Neroazuri su naneli i prvi poraz Juventusu posle 50 utakmica u domaćim takmičenjima. Milanskom klubu to je bila deveta uzastopna pobeda, računajući i duele u Ligi Evrope.
Junak pobede Intera bio je fantastični Dijego Milito, koji je dva puta pogodio mrežu Đanluiđija Bufona i doneo potpuni preokret na Juventus areni.
Prvo je realizovao penal posle prekršaja Klaudija Markizija u 59. minutu, a 20 minuta kasnije iskoristio je totalnu indolentnost u odbrani Stare dame.
Konačan rezultat velikog derbija postavio je Rodrigo Palasio u poslednjim trenucima utakmice.
Šampion Italije je fantastično počeo meč, pošto je već u 19. sekundi Arturo Vidal iskoristio asistenciju Kvada Asamoe.
Nakon postignutog gola, međutim, Juventus je pao, Inter je zagospodario terenom i stigao do 12. prvenstvene pobede u Torinu.
Rezultati i strelci u 11. kolu:
Milan – Kjevo 5:1 (Emanuelson 16, Montolivo 36, Krkić 41, El Šaravi 75, Pacini 90+3 – Pelizije 18)
Juventus – Inter 1:3 (Vidal 1 – Milito 59. penal, 79, Palasio 90)
Sutra: Peskara – Parma, Bolonja – Udineze, Katanija – Lacio, Fiorentina – Kaljari, Napoli – Torino, Sampdorija – Atalanta, Sijena – Đenova i Roma – Palermo.
TABELA: Juventus 28, Inter 27, Napoli 22, Lacio 19, Fiorentina 18, Parma 15, Milan 14, Roma 14, itd.
Povezana vest:  Senegal nagrađuje polufinaliste sa 400.000 dolara