Gordon_Strachan

Strahan: Bila bi čast da vodim reprezentaciju Škotske
 
Bivši trener Seltika Gordon Strahan rekao je da bi bio počastvovan ako bi mu Fudbalski savez Škotske ponudio upražnjeno mesto selektora nacionalne reprezentacije, preneli su ostrvski mediji.
Krejg Livejn je dobio otkaz u ponedeljak zbog slabih rezultata u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2014, nakon što je Škotska u okviru A grupe osvojila samo po bod protiv Srbije i Makedonije, a poražena je od Velsa i Belgije.
Strahan (55), koji je favorit britanskih bukmejkera za selektorsku funkciju, izjavio je novinarima da bi bio oduševljen ukoliko mu se ukazaže poverenje.
-To je prilično jednostavno, zaista, bila bi mi čast da vodim svoj nacionalni tim. Mogao sam da sedim ovde i kažem ‘da, to bi bilo sjajno’ ili „ne, to nije za mene’, ali bilo bi arogantno da odgovorim na to da niko nije pitao, a pretpostavljam da će neko pitati. Mislim samo da će posao biti strahovit – rekao je Strahan.
Bivši škotski reprezentativac, koji ne radi otkako napustio Midlzbro pre dve godine, osvojio je sa Seltikom tri nacionalne titule, jedan trofej kupa i dva trofeja Liga kupa.
Povezana vest:  Ronaldo i Morinjo optuženi za utaju poreza