jelensuperliga logo
Gradski derbi na Karaburmi, Partizan protiv Kragujevčana
Utakmicama 12. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, gradski derbi na Karaburmi odigraće OFK Beograd i Crvena zvezda, dok će Partizan pred praznim tribinama dočekati Radnički iz Kragujevca.
Crveno-beli imaju imperativ pobede protiv „romantičara“, pošto su u prošlom kolu izgubili od Jagodine i sada za vodećim Partizanom zaostaju pet bodova.
Izabranicima Aleksandra Jankovića ovaj meč biće i dobra provera i neka vrsta uvertire za „večiti“ derbi koji se igra 17. novembra.
Bodovi su sutra neophodni i ekipi OFK Beograda koja u dosadašnjem toku sezone igra loše i zabeležila je samo dve pobede u Superligi.
Lider Partizan u nedelju na svom stadionu neće imati podršku publike zbog kazne za ponašanje navijača na utakmici sa Novim Pazarom u 10. kolu.
Crno-beli su u Superligi „vezali“ 10 pobeda, a u prošlom kolu su bez problema u Nišu izašli na kraj sa Radničkim.
Imenjak Nišlija iz Kragujevca u Humsku dolazi posle trijumfa nad OFK Beogradom prošlog vikenda i pokušaće da napravi iznenađenje protiv šampiona.
Ekipa Jagodine, posle istorijskog trijumfa nad Zvezdom prošle nedelje, u ovom kolu dočekuje Smederevo, poslednjeplasirani tim u elitnom takmičenju.
Smederevci još nisu zabeležili pobedu u Superligi, a s obzirom na formu narednog rivala, taj „crni“ niz bi vrlo lako mogao da se produži.
Novosadska Vojvodina će na svom terenu dočekati ekipu Novog Pazara. „Lale“ su u prošlom kolu osvojile bod protiv Rada, a isti slučaj bio je i sa Novim Pazarom koji je odmerio snage sa Slobodom.
Užičani u ovom kolu dočekuju niški Radnički, dok će derbi začelja tabele u Kuli odigrati ekipe Hajduka i BSK Borče. Hajduk je prošle nedelje izgubio od Javora, a BSK je poražen od Spartaka.
Subotičani se nalaze u odličnoj formi, imaju iza sebe seriju pobeda, a u 12. kolu očekuje ih duel sa novajlijom u Superligi, ekipom Donjeg Srema.
Fudbaleri beogradskog Rada već četiri kola ne znaju za pobedu, a sutra ih očekuje gostovanje Javoru u Ivanjici.
Parovi 12. kola:
Subota:
Hajduk – BSK (13.30)
Jagodina – Smederevo (13.30)
Sloboda – Radnički Niš (13.30)
Vojvodina – Novi Pazar (13.30)
Javor – Rad (13.30)
Nedelja:
Donji Srem – Spartak (13.30)
OFK Beograd – Crvena zvezda (13.30)
Partizan – Radnički Kragujevac (13.30)
TABELA: Partizan 30, Crvena zvezda 25, Jagodina 23, Rad 18, Vojvodina 18, Spartak 17, Sloboda 16, itd.
Povezana vest:  Monako želi da angažuje Bekama